Akay'dan Çözüm Süreci Değerlendirmesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Balçova Termal Otel’de ilçe, teşkilat, seçim işleri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Balçova Termal Otel’de ilçe, teşkilat, seçim işleri başkanlarıyla bir araya geldi. Akay, burada yaptığı konuşmada, hükümetin terörün sona erdirilmesi amacıyla başlattığı çözüm sürecine destek verdi.

Türkiye’de terörün bitmesini istemeyen ve terörden rant sağlayan kesimler olduğunu belirten Ömer Cihat Akay, “Savaş tüccarları ve baronların elinde tek bir bahane ve gerekçe var o da terördür" dedi. Bu süreçte iki muhalefet partisinin her zaman olduğu gibi sürece karşı çıktığını anlatan Akay, şöyle konuştu: "Ana muhalefet ‘zamanı gelince konuşacağız’ derken, yavru muhalefet ‘zamanı gelince vuracağız’ ifadelerini kullandı. MHP’nin kullandığı bu dil 1980 öncesi öldürülen ve sonrası idam edilen gençlerin hatıralarına açıkça yapılan bir saygısızlıktır. Ayrıştıran, kışkırtan, tahrik eden bir dildir. AK Parti, vurmaya öldürmeye değil hayat vermeye yönelik siyaset yapmaktadır”

Reklam
Reklam

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, terörden beslenenlerin kan ve gözyaşından beslendiklerini, çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde sona erdirilmesiyle birlikte Türkiye’nin terör belasından ve ayağındaki prangalardan kurtulacağını kaydetti. Terörden nemalanan kesimler olduğunu anlatan Akay, şunları söyledi: "Bunlar bu ülkede on yıllar boyunca demokrasi açığından beslendi. On yıllar boyunca darbelerden, hukuksuzluktan, çetelerden, cuntalardan beslendiler. Terör karşıtıymış gibi görünüp terörden, kan ve gözyaşından beslendiler. Hiç kusura bakmasınlar biz bu ülkede demokrasi açığını kapattık ve kapatıyoruz. Biz bu ülkede hukuksuzlukla, çetelerle, cuntalarla cesaretle mücadele ettik ve ediyoruz. İşte şimdi de terör bataklığını inşallah kurutuyoruz, Türkiye'nin ayağındaki bu prangayı söküyor atıyoruz.”

İlçe ve teşkilat başkanlarıyla 180’inci kez biraraya gelen Akay, partilerine yönelik ‘irticacı’ söylemiyle paronayalar üretildiğine dikkat çekerek, Türk halkının bu söylemlerin gerçekliğinin olmadığını gördüğünü vurguladı.

Reklam
Reklam

AK Parti olarak milletle el ele verdiklerini anlatan Akay, sözlerini şöyle tamamladı:"Bizim toplum mühendislerimiz yoktu, bizim milletimiz vardı. Biz milletimizle beraber onların çizdiği rotada yolumuza devam ettik. Biz gönül birliği yaptık. Milletimizle ve tüm bu sanal, suni tehditleri ortadan kaldırdık. Onların kırmızı kitaplarını, vesairelerini ortadan kaldırdık. Bu ifade ettikleri tehdit unsurlarını ortadan kaldırdık.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: