Akaydın Kamu Yönetimi Öğrencilerinin Sorularını Yanıtladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü'nün daveti üzerine İİBF Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Akaydın, "Yerel Yönetim-Merkezi Hükümet" ilişkilerinin değerlendirildiği söyleşide, 3.5 yıl önce siyasete atıldığında belediye başkan adaylığı sürecinde kimsenin kendisinin kazanacağına inanmadığını hatırlatarak, yüzde 45 oranında oy alacağını hesapladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Akaydın, çeşitli nedenlerden dolayı yüzde 41 oranında oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğini hatırlattı. Türkiye'de merkezi idare ile yerel yönetimler arasında ilişkilerin çok iyi olmadığını ifade eden Akaydın, "Bütçemizin büyük çoğunluğu hükümetten geliyor. Allah'tan bu durum kanuna bağlı, her belediyeye para geliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 300 milyon TL'dir. Rektörlüğüm dönemimde Akdeniz Üniversitesi'nin bütçesi yaklaşık 450 milyon TL'ydi. Antalya'nın nüfusu ise 1 milyon dolaylarında. Ayrıca turizm kentiyiz. Turistik tesisler sizden hizmet bekliyor. Ama turizm pastasından hiç pay almıyoruz" dedi.

Başkan Mustafa Akaydın, belediyelerin iktidar partisinden olmaması durumunda sorun yaşadığını kaydederek, "Ancak Türkiye'de siyasetin kendisi de sorunludur" dedi. Belediyelerin sınırlarını ilçeleri de ele alacak şekilde düzenlemeye yönelik olarak Başkan Akaydın, 642 kilometre sahili olan Antalya'da bu uygulamanın iyi sonuç vermeyeceğini öngördüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Akaydın, öğrencilere siyasete girmelerini tavsiye ederek, "Siyasete hangi partiden olursa olsun girin. Siyaseti hoşgörüyle yapın. Karşı partideki insanlara tolerans gösterin. Siyaseti ironiyle yapın. Ama ne olur önce ülke, sonra mevcut partiniz ve en sonda da kendiniz için yapın" dedi.

Başkan Akaydın, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz