Akaydın: Türkçe Olimpiyatları’nı Gerçekleştiren Herkese Teşekkürler

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya etkinliği için şehre gelen olimpiyat çocukları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı...

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya etkinliği için şehre gelen olimpiyat çocukları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. Olimpiyat çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçiren Başkan Akaydın, “Bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklar yarın kültür, barış, dostluk ve diplomasi köprüsü kuracaktır.” dedi.

Yarın Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda yapılacak 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya etkinliği için 21 farklı ülkeden gelen 73 çocuk, Antalya protokolünü ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, birbirinden farklı Türkçe şarkılar söyleyen olimpiyat çocuklarını dakikalarca alkışladı. Çocukların seslerine hayran kalan Başkan Akaydın, yarın düzenlenecek olimpiyatlara, iki farklı ilçenin şenlik etkinliği olduğu için katılamayacağını, ancak kendisinin de oradaymış gibi sayılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl 10.’su düzenlenen olimpiyatlarla ilgili değerlendirme yapan Akaydın, “Bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum. 3. yıldır belediye başkanıyım her zaman bizi ziyarete geliyor sağolsunlar. Çocukların hepsi birbirinden zeki gözüküyor.” dedi.

Olimpiyatların çok önemli bir uluslararası etkinlik olduğunu aktaran Başkan Akaydın, bu olimpiyatların Türk kültürünü dünyaya yaymasının çok önemli olduğunu belirtti. Akaydın, şöyle devam etti: “Bu çocuklarımız, yarın Türkiye’de de okuma imkanı bulabilirse önemli bir kültür, barış, dostluk ve diplomasi köprüsü olacağına inanıyorum. Güzel bir proje, sonuna kadar destekliyorum.”

VALİ ALTIPARMAK OLİMPİYAT ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ

Antalya Valisi Ahmet Altıparmark’ı da ziyaret eden olimpiyat çocukları, birbirinden farklı hünerlerini sergiledi. ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısını Vali Altıparmak’la birlikte söyleyen olimpiyat çocukları, daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkçe olimpiyatları ile ilgili değerlendirme yapan Vali Altıparmak, “Bu çocuklara emeği geçenlere, felsefesini oluşturan herkese teşekkür ediyorum. Çok önemli bir hizmet.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Altıparmak, bir çok yurt dışı ziyaretlerine çıktığını, orada da Türkçe konuşan yabancı kökenden insanlarla karşılaştığında çok gururlandığını ve etkilendiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz