Akaydın, Üniversite Öğrencileri Ile Bir Araya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri ile

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Akaydın, Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin daveti üzerine fakültenin konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Siyasete 3.5 yıl önce atıldığında kimsenin kendisinin belediye başkanlığını kazanacağına inanmadığını belirten Akaydın, "Yüzde 45 oy alacağımı hesaplamıştım. Ama çeşitli nedenlerden dolayı yüzde 41 oranında oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildim" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de merkezi idare ile yerel yönetimler arasında ilişkilerin çok iyi olmadığını savunan Akaydın, "Bütçemizin büyük bölümü hükümetten geliyor. Allah'tan bu durum kanuna bağlı, her belediyeye para geliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 300 milyon lira. Rektörlüğüm dönemimde Akdeniz Üniversitesi'nin bütçesi ise yaklaşık 450 milyon lira idi. Antalya'nın nüfusu ise 1 milyon civarında. Ayrıca turizm kentiyiz. Turistik tesisler sizden hizmet bekliyor. Ama turizm pastasından hiç pay almıyoruz" diye konuştu.

Akaydın, merkezi hükümetin çeşitli kurumlarının başkan seçildikten sonra kendisine zorluk çıkardığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Özellikle Hazine, benim yönetimimden önce belediyeye tahsisi yapılan yerleri geri almaya başladı. Belediyelerin iktidar partisinden olmaması durumunda sorun yaşanıyor. Ancak Türkiye'de siyasetin kendisi de sorunludur. İktidarın belediyelerin sınırlarını ilçeleri de ele alacak şekilde düzenlemesine yönelik düşüncesi var. Ancak 642 kilometre sahili olan Antalya'da bu uygulamanın iyi sonuç vermeyeceğini öngörüyorum. Uygulama 2014'ten sonra başlayabilir."

Reklam
Reklam

Başkan Akaydın, Türkiye'de siyaset yapanların bir çoğunun rant için yaptığını ileri sürerek, "Gençler, siyasete hangi partiden olursa olsun girin. Siyaseti hoşgörüyle yapın. Karşı partideki insanlara tolerans gösterin. Siyaseti ironiyle yapın. Ama ne olur önce ülke, sonra partiniz, en son da kendiniz için yapın. Ama Türkiye'de şu anda bunun tam tersi yapılıyor. Sizler bunu önleyecek insanlarsınız" dedi.

Akaydın, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz