Akaydın’dan ‘Duman’ın Öldürülmesine Tepki

Antalya’nın Alanya ilçesinde Akdeniz fokunun tüfekle ateş edilerek öldürülmesine bir tepkide Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa...

Antalya’nın Alanya ilçesinde Akdeniz fokunun tüfekle ateş edilerek öldürülmesine bir tepkide Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’dan geldi. Akaydın, ‘Duman’ ismi verilen fokun iskeletinin Antalya’da yapılması planlanan deniz müzesinde sergileneceğini açıklandı.

Akdeniz fokunun Alanya’da öldürülmesinin ardından yazılı açıklama yapan Mustafa Akaydın, dünyada insanlar kadar hayvanların da yaşamaya hakkı olduğunu söyledi. Bir dünya mirası olan Akdeniz fokunun korunmasında Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu kaydeden Akaydın, “Bir gün önce kıyıya yaklaştığında halkın ve turistlerin ilgi odağı olan bir canlının ertesi gün öldürülmesi üzüntü ve kaygı vericidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Duman ismi verilen fokun Türk Deniz Araştırmaları Vakfı uzmanları tarafından otopsisi yapılacak. Fokun cesedi gömülerek, belediye tarafından bir yıl içerisinde iskeleti müzede teşhir edilmek üzere hazır hale geleceği açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: