Akaydın’dan Kazma Kürek Eylemine Destek

CHP Isparta İl Örgütü’nün dayanışma gecesine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gazetecilerin Isparta-Antalya...

CHP Isparta İl Örgütü’nün dayanışma gecesine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gazetecilerin Isparta-Antalya Dereboğazı yolunun öncelikli olarak yatırım programına alınması isteğine ilişkin soruları yanıtladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Isparta’nın Antalya’ya bağlantı yolunun duble yol olması bizim de işimize gelir. Isparta ile Antalya arasındaki yerli turizmi hareketlendirir. Bunun ötesinde bir şey söylersem siyaseten ayıp olur. Devletin olanakları varsa bu yolun duble olması bizi mutlu eder” dedi. Kent Konseyi’nin, önderliğinde Dereboğazı yolunun duble yol olması için düzenlenecek eyleme destek veren Akaydın, “ Bu eylem hayırlı olsun. Eylemleri severiz alkışlarız. Ispartalılara her zaman destek olurum. Isparta kardeş kentimiz bizim. 30 sene önce burada askerlik yaptım. Isparta’yla özel bağlarım var” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’nin dayanışma gecesine davetli olarak katılan ve Başkan Akaydın ile aynı masada oturan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Dereboğazı yolu konusunda daha önce açıklama yapmıştım. İktidar bu yolu programa almalı. Bu yol Antalya Isparta içinde birinci derecede önemli rol oyuyor. Tartışılmasız çok önemli bir hizmet. Derhal bu yolun duble yol olması programa alınmalı. Ağlasun hattı da yapılsın. Ama öncelikle Dereboğazı yapılmalı” dedi.

Öte yandan Kent Konseyi’nin önderliğinde Ispartalılar, yarın Isparta -Antalya karayolu Sav beldesi çıkışında, Dereboğazı yolunun duble yol olma isteğini duyurabilmek için bir araya gelecek. Saat 12.00’de Müftülük önünden ücretsiz otobüs kaldırılacak. Saat 13:00’de duble yolun bittiği Sav beldesi çıkışında toplanılacak ve duble yol için ilk kazma vurulacak.

Eylemin siyasi değil, Isparta’nın çığlığını duyurma girişimi olarak nitelendiren Isparta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, “Tüm Ispartalıları Dereboğazı yolunda Sav çıkışında duble yolun bittiği yere toplanmaya davet ediyoruz. Kazma küreksiz yol açılmaz. Kazma kürekler de alınır. Bizim yolu açmaya başladığımızı duyurmak istiyoruz. Bu kesinlikle siyasi bir eylem değil. Orada sadece Türk bayrağı olacak. Siyasi slogan olmayacak. Tek sloganımız var. ‘Her şey Isparta için el ele’. Antalya Serik’te de Kamyoncular Derneği benzer bir eylem yapacakmış. Sav’a kadar gelirler mi bilmiyorum. Ama bu sadece Isparta’nın değil, Burdur ve Antalya’nın da meselesi. Türkiye’de 76 il birbirine duble yol ile bağlı. Isparta ise adeta seçilmiş gibi duble yol yatırımından mahrum. Dereoğazı geçmişte dernek aracılığıyla yapılmış ve devlete verilmiş. Eğer sesimizi çıkarmazsak daha çok bekleriz. Sesimizi duyurmamız gerekiyor” dedi. Isparta’nın arzusunun Dereboğazı yolunun biran evvel bütçe programına alınması olduğunu kaydeden Bülbül, “Sadece Dereboğazı değil, Konya- Isparta yolunun da, Burdur Gelincik yolunun da duble yol programına alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz