Akbank Genel Müdürü Binbaşgil:

ŞANLIURFA (A.A) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bütün illerin rekabetçiliğinin, sanayileşme oranının, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerinin daha da

ŞANLIURFA (A.A) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bütün illerin rekabetçiliğinin, sanayileşme oranının, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerinin daha da artırılması gerektiğini söyledi.

Akbank'ın, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği, "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın beşincisi Şanlıurfa'da yapıldı.

Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden daha önde olduğuna dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin 2023'teki ekonomik hedeflerine değinerek, bu hedeflere ulaşması için tüm illerin katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Bütün illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız. Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Şanlıurfa'ya ayrı bir önem veriyoruz. Organize sanayi bölgelerine ve küçük sanayi sitelerine sahip Urfa, bölgesinin istihdamına ciddi katkı da sağlıyor. İlin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Şanlıurfa'nın sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Şanlıurfa'ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek."

Toplantıya, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile bankanın şube müdürleri katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: