Akbank'a 1 milyar avroluk sendikasyon

İstanbul -(AA) Akbank, 1 milyar avroluk rekor sendikasyon kredisi aldı.

Akbank'tan yapılan açıklamada, bankanın dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 1 milyar avro tutarında sendikasyon kredisi aldığı belirtilerek, 20 ülkeden toplam 54 adet bankanın katıldığı bu işlemin maliyetinin Libor 47,5 bps olarak gerçekleştiği kaydedildi.

"2005 yılında rekor bir tutarla alınan 1.250 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisinden sonra, Akbank yine bir rekora imza attı" denilen açıklamada, alınan bu sendikasyon kredisinin Türk bankacılık sektöründe alınmış en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıdığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Türkiye ekonomisi ile birlikte büyüyerek uluslararası piyasalarda saygınlık ve güven kazanan Akbank'ın 1948 yılında Adana'da yöresel bir banka olarak dokuma sanayinin finansman sorununu çözmek üzere kurulduğunu, Türk bankacılık sektörünün gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

Kurtul, "Bankamızın kuruluş sermayesi 5 milyon 700 bin Türk Lirası idi. Akbank'ın bugünkü sermayesi 3 milyar YTL'dir. Bugün 16.751 milyar dolarlık piyasa değeri ile İMKB'nin en değerli şirketi olan Akbank'ın halka açıldığı ilk yıllarda piyasa değeri 613 milyon dolar civarındaydı. 1986 yılı 100 kabul edildiğinde, 1992 yılı sonunda 272.6 dolar olan İMKB endeksi şu anda 2219.28 seviyesindedir. Buna göre, endeks 8 kat büyüme gösterirken, aynı dönemde Akbank 27 katlık bir büyüme kaydetmiştir"
diye konuştu.

O tarihlerdeki borsanın piyasa değerinin 10 milyar dolar olduğunu, bugünkü değerin ise 203 milyar dolara geldiğini dile getiren Kurtul, Akbank'ın aradan geçen 59 yılda Türkiye ekonomisi ile birlikte büyüyerek Türkiye'nin lider bankalarından biri haline geldiğini aktardı.

Reklam
Reklam