Akbank’ın ilk yarı net karı: 1,4 milyar lira

Akbank’ın ilk 6 ayda elde ettiği net kar 1 milyar 399 milyon lirayı buldu. Bankanın...

Akbank’ın ilk 6 ayda elde ettiği net kar 1 milyar 399 milyon lirayı buldu. Bankanın nakdi krediler kanalı ile ekonomiye sunduğu katkı da 69 milyar lira oldu.
Akbank’ın ilk yarı mali tabloları kamuoyuna açıklandı. Genel Müdür Ziya Akkurt’un verdiği bilgilere göre brüt kar 1 milyar 766 milyon lirayı gördü. Brüt kârdan 367,6 milyon lira vergi karşılığı ayıran bankanın net kârı 1 milyar 399 milyon liraya vardı.
Akbank’ın tüm kaynaklarıyla Türkiye ekonomisine yararlı olmayı esas aldığını belirten Ziya Akkurt, mali tablo ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
”Türkiye risklerin arttığı ve dünya ekonomisinde kırılganlıkların devam ettiği güç bir dönemden geçiyor. Ancak ekonominin 2008 bunalımında olduğu gibi bu son dalgayı da alınan önlemler, özel sektör ve kamu sektörü birliği ile geride bırakacağına kanaat getiriyoruz. Bu dönemde dünya ticaretinde payımızı daha yukarılara taşımak için faaliyetlerimize ara vermememiz gerekiyor. Türkiye ekonomisinin uluslararası arenada rekabet gücünü daha da artırmak için ekonomide alınan kararlara bağlı olarak desteklerimize devam ediyoruz.”
Kaynaklarını Türkiye ekonomisinin ve reel sektörünün büyümesi adına kullandırdıklarını dile getiren Akkurt, “ 2011’in ilk yarısında toplam nakdi kredi büyüklüğümüz 69 milyar liraya dayandı. ” dedi
Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, 2010 Aralık itibari ile yüzde 2,2 olan takibe alınan kredi oranlarının da ilk yarıda yüzde 1,7’ye gerilediğini bildirdi.
Bankanın mevduat yapısını daha da güçlendirdiğini aktaran Akkurt toplam mevduatlarının yaklaşık yüzde 4 artarak 75 milyar lirayı bulduğunu ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz