Akbank’tan dış ticaret yapan KOBİ’lere destek

Akbank, ithalat ve ihracat yapan KOBİ’ler için Dış Ticaret Destek Paketi’ni hazırladı. Paket ile firmaların...

Akbank, ithalat ve ihracat yapan KOBİ’ler için Dış Ticaret Destek Paketi’ni hazırladı. Paket ile firmaların dış ticaretlerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak adına 24 aya varan vadelerle Libor ve Euribor’a endeksli ya da sabit faiz oranı ile Döviz Kredisi’nin yanı sıra Eximbank Kaynaklı İhracat Kredisi sunuluyor. Firmaların peşin, vesaik ve mal mukabili işlemlerine aracılık edilirken uygun şartlarla akreditif işlemleri yapılıyor.
Dış Ticaret Destek Paketi’nde Axess Business, Dövizli/TL POS, Çek Karnesi, Nakliyat Sigortası gibi pek çok ürün ve hizmet de yer alıyor. Bu paketten yararlanan firmalar; swift masraflarında indirim, ücretsiz döviz alım/satım işlemleri, sadece 1 liraya TL/YP çek tahsilatları, yüzde 50 indirimli YP/TL çek karnesi imkanı elde ediyor. Bunlarla birlikte firmalar Kurumsal İnternet Şube ve Kurumsal Telefon Şube’den ücretsiz havale işlemleri ile yüzde 50 indirimli EFT işlemlerinden faydalanabiliyorlar. Paket Dövizli POS, Avrupa için yüzde 25 indirimli, ABD ve Uzakdoğu için yüzde 35 indirimli Nakliyat Sigortası vaak ediyor.
Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, ithalat ve ihracat yapan KOBİ’lerin finansman gereksinimlerine önem verdiklerini belirterek, “Firmalara ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ürün ve hizmetleri tasarlamayı amaçlıyoruz, yeni uygulamaları müşteri profilleri özelinde proaktif bir şekilde biçimlendiriyoruz.” dedi. Türkiye’nin ilerlemesinde üretim kadar ihracatın da büyük önemi olduğunu vurgulayan Gür, şunları kaydetti:
“Akbank olarak, sürdürülebilir büyüme ve kalkınmadaki önemli rolü nedeniyle, ihracatın çok yönlü teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin giderek daha ağırlık verdiği ihracat piyasalarında görülen rekabet, her ülkede olduğu gibi ülkemizde de ihracata verilen desteğin önemini artırmaktadır. Türkiye ihracatında yakalanan olumlu ivme, Akbank olarak bizleri de heyecanlandırıyor; ihracat ve ihracatın finansmanını öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Bu amaçla, dış ticaret yapan firmalara klasik bankacılık ürünleri sunarken ihtiyaçları doğrultusunda ayrı ve yeni ürünler de kullandırıyoruz.”
Açıklamasında Akbank’ın KOBİ’lere verdiği desteği ürün ve hizmetlerle örneklendiren Gür, “Bunların dış ticaret faaliyetlerine destek için www.kobilersizinicin.com adresimizde daha pek çok kolaylığa dair bilgiler de yer alıyor. KOBİ’lerimize bilgi vermek amaçlı kurduğumuz bir web sitemiz daha var. Sitemiz www.akbankmevzuat.com’dan dış ticaret ile ilgili verileri anında müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Ayrıca Ruble’den sonra dünya ticaretinde etkinliği her geçen gün artan Çin Yuanı üzerinden de müşterilerimizin işlem yapmasına imkân tanıyoruz. Diğer taraftan 'İhracatta ilk adım KOBİ İhracat Okulu' projesi ile KOBİ’leri yeni piyasalar, ihracatta devlet teşvikleri, pratik ihracat uygulamalarını kolaylaştırıcı konular hakkında bilgilendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kaan Gür, Dış Ticaret Destek Paketi sayesinde KOBİ’lerin nakit akışına göre oluşturulmuş kredi ürünü ile birlikte nakit yönetim, sigorta gibi pek çok ihtiyacını müşteri odaklı bir yaklaşım içinde, mevcut ve yeni ürünlerle karşıladıklarını dile getirdi.
KOBİ’lerin, her türlü ihtiyaçlarına rekabetçi fiyatlamalar ile cevap veren paketi kullanmak için Akbank şubelerine başvurmaları yeterli.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz