Akbank'tan Türkiye'ye Yatırım Düşünen Çin Firmalarına Özel Masa

Türkiye’de faaliyet gösteren, Türk şirketleriyle ortaklığı bulunan ve Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan Çin firmalarına hizmet...

Türkiye’de faaliyet gösteren, Türk şirketleriyle ortaklığı bulunan ve Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan Çin firmalarına hizmet vermek üzere Bank of China ile Akbank tarafından 'Çin Masası' kuruldu. Masa, Çin firmalarının Türkiye'deki kontak noktası olacak. Akbank da Çin ile iş yapan veya yapmak isteyen firmalara ihtiyaç duyacakları dış ticaret, yapılandırılmış finansman, hazine ürünleri, yuan işlemleri ve garanti mektupları gibi konularda bankacılık hizmeti sunacak.

Bank of China ile Akbank, Türkiye'ye ilgisi giderek artan Çin firmalarına her türlü bankacılık ürün ve hizmetlerini sunmak amacıyla, işbirliğine gitti. Bank of China, 2 trilyon dolara yakın aktifleriyle dünyanın beşinci büyük bankası konumunda. Çin Masası'nın açılışı Sabancı Center’da düzenlenen bir törenle yapıldı. Törene; Çin’in Türkiye Konsolosu Mr. Zhang Qingyang, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, Bank of China Finansal Kurumlardan sorumlu Genel Müdür yardımcısı Wu Tianpeng ve Bank of China İstanbul temsilcilik ofisi yetkilileri ile Türkiyede faaliyet gösteren Çin firmaları katıldı.

Reklam
Reklam

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, burada yaptığı konuşmada, Çinli yatırımcıların sürdürülebilir büyüme performansı gösteren Türkiye’ye ilgisinin son dönemde daha da arttığını belirterek, “İki ülke arasında 2020 yılı için 100 milyar dolarlık dış ticaret hedefi konması ekonomik ilişkilere büyük hız kazandırdı. Karşılıklı dış ticaret hacmi son 10 yılda 20 katına çıkarak 2011 sonu itibarıyla yaklaşık 24 milyar dolara ulaştı. Türkiye’de faaliyet gösteren Çin firmalarının ve Türk-Çin ortaklığıyla kurulan firmaların sayısı 450’ye yakın. Çin firmaları 2007-2011 arasında ülkemize 450 milyon doların üstünde yatırım yaptı. Çin firmaları Türkiye’deki büyük altyapı projelerine, enerji, bilgi teknolojileri, madencilik gibi sektörlere yoğun ilgi gösteriyor. Türk şirketleriyle ortaklıklar kurup faaliyetlerini ve yatırımlarını büyütmeye devam ediyor.” dedi.

Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise “Çin toplumunun iş yapma mantığını anlamadan Çin ekonomisini anlamak, dengeli, sürdürülebilir ve uzun vadeli ilişki geliştirmek çok zor. Bu noktadan yola çıkarak, iki Çinli meslekdaşımızın görev yapacağı ‘Çin Masası’nı kurduk. Bu sayede iki ülkenin şirketleri arasındaki lisan, kültür gibi farklılıkları ortadan kaldırarak müşterilerimizin Çin ile hızlı ve kolay bir şekilde iş yapmalarını mümkün hale getiriyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bank of China Finansal Kurumlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Wu Tianpeng de “Türkiye’de Çin Masası işbirliği için Akbank’ın en iyi partner olduğunu düşünüyoruz. Hem bank of China hem de Akbank kendi ülkelerinin en önde gelen bankaları. Bu güçlüişbirliği iki bankaya da güç katarken, Çin ve Türkiye’deki şirketlere de önemli destek sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: