Akbaş Köyünde Sünnet Şöleni

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Akbaş köyünde kahveci Metin Kazık’ın ilköğretim okulu öğrencisi Serdar Kazık için...

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Akbaş köyünde kahveci Metin Kazık’ın ilköğretim okulu öğrencisi Serdar Kazık için düzenlediği sünnet düğününde büyük coşku yaşandı.

Köy caminde imam Fahrettin Karabıyık’ın okuduğu mevlidin ardından at üzerinde tekbirlikle evlerinin önüne götürülen Serdar Kazık, Bahattin Besleme’nin duaları eşliğinde attan indirilirken yüzlerce konuğa yemek ikramı yapıldı. Akbaş köyünde kahvehane işletmecisi Metin ve Leman Kazık çiftinin oğulları, Balya Şamile Altıntaş İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Serdar Kazık için düzenlenen sünnet düğünün de büyük coşku yaşandı. Köy gençlerinin taşıdığı bayrak eşliğinde caminin önünde ata bindirilen Serdar Kazık, çok sayıda köylünün katıldığı tekbir sesleri arasında evlerinin önüne götürülürken burada yemekler yenirken coşku yaşandı.

Reklam
Reklam

Konuklara teşekkür eden baba Metin Kazık, köyde geleneklerini devam ettirdiklerini söyledi. Köyde sünnet çocuklarının ata bindirilme geleneğinin devam ettiğini bildiren Kazık, “Sünnetimize köyümüzün yanı sıra çevre köylerden de vatandaşlar katıldı. Hepsinden Allah razı olsun. Köylülerimiz düğünde bayramda ve cenazede hep bir araya gelir. Geleneklerimizi devam ettirmeye kararlıyız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz