Akçaabat'ta Akşam Ezanının Erken Okunması

Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, akşam ezanının erken okunması ile 3-4 dakika erken iftar eden vatandaşların oruçlarına halel gelmediğini bildirdi.

Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, akşam ezanının erken okunması ile 3-4 dakika erken iftar eden vatandaşların oruçlarına halel gelmediğini bildirdi. Tekin, dün akşam namazının ilçe merkezindeki Yeni Cami'de erken okunmasıyla ilgili Müftülüğe ait internet sitesinde açıklama yayımladı. Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvimin 1. sayfasında güneşin doğuş ve batış vakitleri hariç temkin vakitlerinin kaldırıldığını, bu iki vakitte temkin vaktinin devam ettiğini belirten Tekin, şunlar kaydetti: "Bundan dolayı anılan tarihte akşam ezanının erken okunması ile 3-4 dakika erken iftar eden vatandaşlarımızın oruçlarına halel gelmemiştir. Bu nedenle oruçlarını kaza etmelerine gerek yoktur. Çok hassas olan kardeşlerimizin ramazan ayından sonra bir gün kaza etmelerinde de sakınca bulunmamaktadır. Yapılan hatadan dolayı personelim adına özür diler, Ramazan ayının halkımızın cehennem azabından kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz