Akçadağ'da Bir Ilkokulun Öğrencilerinde Hepatit A Görüldü

Malatya Valiliği, Akçadağ ilçesindeki Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Fazıl Taşkın İlkokulu'nda eğitim gören bazı öğrencilerde Hepatit A hastalığının görüldüğünü,

Malatya Valiliği, Akçadağ ilçesindeki Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Fazıl Taşkın İlkokulu'nda eğitim gören bazı öğrencilerde Hepatit A hastalığının görüldüğünü, okulda gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akçadağ İlçesi Bahri Belediyesi mücavir alanında bulunan Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Fazıl Taşkın İlkokulu'nda eğitim gören bazı öğrencilerde Hepatit A hastalığının görüldüğü belirtildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yapılan incelemelerde, okul çağındaki çocuklarda sıklıkla rastlanmakta olan bu rahatsızlığın ilgili okulda beklenilenin üzerinde olduğunun tespit edildiği kaydedilen açıklamada, "Konuyla ilgili olarak kontrol önlemlerinin alınması için inceleme başlatılmıştır. Öğrenciler semptomlar yönünden değerlendirilerek şüpheli vakaların tetkiklerinin yapılması için okul idaresi ve ailelerle işbirliği içerisinde gerekenler yapılmaktadır. Okulun genel hijyen koşulları tekrar gözden geçirilerek gerekli tedbirler alınmıştır" denildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: