Akçakale Kaymakamı Fırat: “ölü Ve Yaralılarımız Var”

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Suriye ordusu tarafından atılan top mermilerinin ardından vatandaşlar kaymakamlığa yürüdü. Akçakale Kaymakamı...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Suriye ordusu tarafından atılan top mermilerinin ardından vatandaşlar kaymakamlığa yürüdü. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, “Ölü ve yaralılarımız var” diyerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Bugün saat 15.30 sıralarında Suriye ordusu tarafından atılan bomba Akçakale’ye düşmüştü. Çok sayıda polis ve asker çevredeki vatandaşları uzaklaştırırken ikinci bir bombanın düşmesi sonucu ölen ve yaralananlar olmuştu. Olayın ardından vatandaşlar, Akçakale Kaymakamlığı’na yürüdü. Vatandaşları sakinleştirmek için yanlarına giden Kaymakam Eyüp Fırat, “Kayıplarımız var, yaralılarımız var. İlk bomba atıldığında ben olay yerine gittim, hatta aracımın tam arka kısmına bomba düştü. Sizden ricam sakin olun. Biz de işimizi yapalım” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra kısmen dağılan kalabalık, tekrar toplanarak ikinci kez Hükümet Konağı’na saldırmak istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, tazyikli suyla kalabalığa müdahale etti. Vatandaşlar panik içinde kaçışırken, polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı sıktı. Kalabalık dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: