Akçakale Sınır Kapısı Pazar Günü Açılıyor

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Gümrük Kapısı'nın pazar günü saat 09.00'da açılacağını ifade etti.

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Gümrük Kapısı'nın pazar günü saat 09.00'da açılacağını ifade etti.

Suriye Arap Cumhuriyeti yaklaşık 6 ay önce tadilat bahanesiyle Tellebyad Sınır Kapısı'nı kapatmış, bunun üzerine Türkiye de kendi kapısını kapatmak zorunda kalmıştı. Suriye Arap Cumhuriyeti, Türk yetkililere kapılardaki tadilatın bittiğini bildirdi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, pazar günü saat 09.00 itibariyle Akçakale Sınır Kapısı'nın açılacağını bildirdi. Kaymakam Aygöl, "7 Aralık 2011 tarihi itibariyle Suriye Arap Cumhuriyeti Tellebyad Mıntıka Müdürlüğü yaptığı yazılı bir açıklama ile tek taraflı olarak tadilat dolayısıyla gümrük kapılarını kapattılar. Türkiye Gümrük Kapısı ise bugüne kadar gerek müdürümüz olsun, gerekse tüm personeli çalışmaya devam ettiler. Ancak kapılarda çalışma olduğundan dolayı vatandaşlarımız gidiş geliş yapamadılar. Dün itibariyle Suriye Arap Cumhuriyeti'nin mıntıka başkanlığı ile görüşmeler yaptık. Tadilatlarının bir bölümünün bittiği, yavaş yavaş kapılarını açabilecekleri yönünde görüşmeler yaptık. Gece itibariyle Sayın Gümrük Bakanımızın Sayın Valimizle görüşmeleri sonucu pazar günü saat 09.00'da küçük araç ve yolcularla başlamak üzere eski protokol kurullarımıza uygun bir şekilde çalışma başlatacağız. Zaman içerisinde, durumlar el verdiği süre içerisinde yeniden eski günlere döneceği inancındayım. Ben yeniden gümrük kapımızın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Ancak özellikle şunu da ifade etmek istiyorum ki, Dışişleri Bakanlığımızın açıklamalarını yeniden vatandaşlarımıza iletmek istiyorum. Çok mecbur olmadıkça Suriye'deki olaylardan dolayı vatandaşlarımızın çok fazla karşı tarafa geçmemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: