Akçakale'de Fırın Denetimi

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi'nden gelen bir heyet, Akçakale...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi'nden gelen bir heyet, Akçakale ilçe merkezinde bulunan fırınları denetledi.

Şanlıurfa'dan gelen heyet, Akçakale Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekiplerini de yanına alarak ilçede bulunan fırın ve unlu mamuller satan iş yerleri ve imalathaneleri denetledi. Denetimler sırasında hijyen kurallarına uygun olmayan imalathaneleri belirleyen heyet, iş yeri sahiplerine bir ay süre verdi. Bu süre zarfında iş yerlerini düzeltmeyen iş yeri sahiplerine 6 bin ila 12 bin TL ceza yazılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Gıda ve Yem şube Müdürü Mehmet Yeşilnacar, "Bakanlığımızın talimatları gereğince somun ekmek ve ekmek çeşitleri 250 gramdan aşağı olmayacaktır. Bu gramajdan az ekmek üreten üreticilere 12 bin TL cezai müeyyide uygulanacaktır. Özellikle vatandaşlarımızın gazeteyle ekmek almamaları gerekir. Çünkü gazeteler kanserojen madde içermektedir. Bugün yapılan denetimlerde imalathanelerde bulduğumuz gazeteleri imha ettik, bir daha gazete kullanmamaları için uyarılarda bulunduk" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz