Akçakale’de Hayat Normale Dönüyor

Haftalardır Suriye askerleri ve muhalifler arasındaki çatışmanın etkisinde olan Akçakale'de, hayat normale dönmeye başladı.Yaklaşık bir...

Haftalardır Suriye askerleri ve muhalifler arasındaki çatışmanın etkisinde olan Akçakale'de, hayat normale dönmeye başladı.

Yaklaşık bir aydır Tellebiyad Sınır Kapısı’nda muhalifler ile Esad askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. Yapılan saldırılar sonucunda atılan bir bombanın Türkiye’ye düşmesi sonucu 5 vatandaş hayatını kaybetmiş, Akçakale halkı da panik nedeniyle korkulu dönemler yaşamaya başlamış ve bazıları evlerini terk etmişti. Yaşananların ardından hayatın normale dönmeye başladığı ilçede, vatandaşlar rahat bir nefes almaya başladı. İlçe merkezinde hayat tamamen normale dönerken, sınıra sıfır noktada bulunan Akçakale Sınır Kapısı çevresi ve alanında askeri hareketlilik güvenlik amaçlı devam etti. Namlularını Suriye tarafına yönlendiren tankların ve askeri araçların önlem almaya devam ettiği sınırda da hayat normale dönmeye başladı.

Reklam
Reklam

Öte yandan ise Suriye’nin Rakka şehrine bağlı Sülük bölgesi ve bazı bölgeler, Esad askeri tarafından uçaklar ile bombalanmaya devam ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: