Akçakale'de 'öğretmenler Günü' Kutlandı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.Tören, Akçakale Hükümet Konağı önünde,...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Tören, Akçakale Hükümet Konağı önünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin Atatürk büstünün önüne konulmasıyla başladı. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, şube müdürleri ve ilçede görev yapan öğretmenler katılım gösterdi. Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü günün anısına bütün öğretmenlere karanfil dağıttı. Öğretmenler Günü daha sonra, İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Reklam
Reklam

Tören, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin ardından basına açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü coşkulu bir şekilde öğretmenlerimizle kutladık. 24 Kasım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerimize hediyesidir. Bugün çağdaş Türk öğretmenlerinin bayramıdır. Öğretmenlerimiz neslimizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret gösteren fedakar insanlarımızdır. Onları kutluyorum ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Hülya Akdoğan ise, Öğretmenler Günü dolayısıyla şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü çok mutluyuz. Bilindiği gibi daha önce Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı sınırdaki köy okullarımız eğitime ara vermişti. Ancak şu anda bütün okullarımızda eğitim ve öğretimimiz düzenli ve güvenli bir şekilde devam etmektedir. Bizlere bu ortamı sağlayan tüm yetkililere öğretmenler adına teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: