Akçakale'de "çocuk Hakları" Şiir Dinletisi Düzenlendi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi İbn-i Sina ilköğretim okulu çocuk hakları kulübü öğrencileri, "Çocukça bir yaşam" adlı...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi İbn-i Sina ilköğretim okulu çocuk hakları kulübü öğrencileri, "Çocukça bir yaşam" adlı şiir dinletisi düzenledi.

İbn-i Sina İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu çeşitli kollardaki kulüplerin düzenlediği etkinlikler kapsamında, Çocuk Hakları kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan "Çocukça bir yaşam" adlı şiir dinletisinde, çocuklar kendi eserleri olan şiirleri seslendirdi. Çocuk hakları konusunda önemli mesajların verildiği şiirler, salondaki öğrencilerden büyük alkış alırken, bazı çocukların da "Çocukluk hakkımız, söke söke alırız", "Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır" ve "Her çocuğun eğitim alma hakkı vardır" yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü. Şiir dinletilerinin ardından etkinliğe katılan çocuklara, çocuk kulübü öğrencilerinden 6/C sınıfı öğrencisi Dilek Torumtay, Çocuk hakları konulu bir konuşma yaptı. Torumtay, konuşmasında, dünyada ve Türkiye'de çocuk hakları konusunda yapılan bazı düzenlemelere değinerek, 1920 yılında Cenevre'de yayınlanan Çocuk Hakları Bildirgesi'nin önemine işaret etti. 20 Kasım 1989 tarihli Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin, tüm dünyada en çok kabul gören bir sözleşme olduğuna da işaret eden Torumtay, değişen dünya şartlarına göre çocuk hakları konusunda da yeni düzenlemeler yapılmasının gerekliliğine işaret etti. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okul idarecileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: