Akçakale'de Sınava Girecek Öğrencilere Seminer

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde SODES kapsamında İlçe halk kütüphanesinde ilköğretim okulu öğrencilerine sınav kaygısını gidermek ve...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde SODES kapsamında İlçe halk kütüphanesinde ilköğretim okulu öğrencilerine sınav kaygısını gidermek ve motive etmek amacıyla seminer verildi.

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) öğrencilerin başarılı olması ve sınav kaygılarını gidermek için sınav kaygısı, iletişim, SBS sınav sistemi, ergenlikte başarının yolları konulu rehberlik hizmetleri veriliyor. SODES kapsamında öğrencilerin motivasyonunu sağlamak için "Geleceğimin mimarıyım" projesi kapsamında öğrencilerin başarısını artırmaya çalıştığını ifade eden ilçe Proje Koordinatörü Mehmet Asutay, "SBS sınavlarında öğrencilerimizin sınav kaygısını gidermek ve sınavlarda başarılı olmalarını sağlamak için motive etmeye çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sınav kaygısı konulu seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, "Başarılı olmak için çalışmak ve gayret etmek lazımdır. Başarı çalışmayla kazanılan bir yetenektir. Eğitimli bir insan kendisini yetiştirmesi lazım. Başarılı olması için kişinin, kendisini bilgiyle donatması ve yetiştirmesi gerekir. Bir insanın başarılı olması için önüne bir hedef koyması lazım. Sizlerde önünüze sizleri geleceğe taşıyacak hedefler koyun. Sizler, diğer yörenin öğrencilerden farkınız yoktur. İnsanlar gayret ederse başarıya ulaşacaklarına inanıyorum. Sizlerde çalışırsanız başarıyı yakalarsınız. Ama çalışmayıp yan gelir yatarsanız, başarısızlık sizin kaderiniz olur" diye konuştu.

Rehber Öğretmen Ayten Kantar ise konuşmasında, "Kısa bir zaman sonra seviye tespit sınavlarına gireceksiniz. Başarılı olacağınıza inanmanız gerekir. Eğer 'ben başaramam' diyorsanız her şeyi başta kabullenmiş olursunuz ki, buda başarısızlık getirir. Ama başarılı olmak için düzenli bir şeklide derslerinize hazırlanmanız lazım. Büyüklerinizin sizden isteği ülkesine ve milletine faydalı bir birey olmanızdır. Bizlerde sizler gibi bu sıralardan geçtik. Çalıştık çabaladık ve azimle derslerimize sarıldık. Bunun sonucunda başarılı olduk. Ben sizlerde bir ışığı görüyorum, bu ışık sizleri geleceğe taşıyacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: