Akçakale'de, Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Konferans

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin motivasyonunu artırmak...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin motivasyonunu artırmak için konferans düzenledi.

Akçakale'den çıkmış siyasetçi, iş adamı, eğitimci, doktor ve kaymakamların da davet edildiği konferansa; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, ilçenin idari ve mülki amirlerinden Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, Emniyet Müdürü Osman Gül Dr. Mustafa Muslu, Kaymakam Abdulkadir Okay, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Toru, Kamp Müdürü Halil Tekyıldız, müdür yardımcıları Mehmet Asutay ile Bekir Engül ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda, öğrencilere kısa bir konuşma yapan Kaymakamı Eyüp Fırat, sınava gireceklere başarılar diledi. Daha sonra, öğrencileri motive etmek için konferansa davet edilen davetliler tek tek söz alarak, öğrencilerin morallerini yüksek tutmak için tavsiyelerde bulunup, hayatlarından ve ilkelerinden örnekler verdi.

Konferansa katılan konuşmacılar, başarılı olmak için birinci aşamanın kişinin kendisine güven duyması gerektiği ve ısrarla disiplinli bir çalışma programı takip etmesi, bu işi severek ve isteyerek yapması gerektiği üzerine vurgu yaptı. Herhangi bir işte başarılı olmak için '5 S' kuralını uygulamak gerektiğini belirten katılımcılar, bunların; sevgi, saygı, samimiyet, sadakat ve sabır olduğunu dile getirdi. Başarılı olmanın imkansız olmadığı, isteyince bir insanın üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorunun olmadığını belirten katılımcılar, kendi hayatlarında karşılaştıkları zorlukları anlatarak bu zorlukları nasıl aştıklarına dair örnekler verip, öğrencileri motive etmeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Konferans sonunda İlçe Kaymakamlığı tarafından, bu programa destek veren mülki ve idari yetkililere plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz