Akçakale'den Kısa Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, çadır kentte kalan Suriyelilere taziye ziyaretinde bulundu.

ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, çadır kentte kalan Suriyelilere taziye ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Fırat ve beraberindeki heyet, Süleyman Şah Konaklama Tesisinde bir süre önce annesini kaybeden Hasan El Hoca ile eşini kaybeden Sefarettin El Berces'i, ikamet ettikleri çadırlarında ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti. İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç da Kur-an'ı Kerim okudu.

Berces ve Hoca da ziyaret dolayısıyla Kaymakam Fırat ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyarette Kaymakam Fırat'a, kamp müdürü Halil Tekyıldız ile yardımcıları Bekir Engül ve Mehmet Asutay da eşlik etti.

Reklam
Reklam

-Suriyeli öğrenciler ilçeye döndü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere İzmir'e giden 8 Suriyeli öğrenci, ilçeye döndü.

TRT'nin İzmir'de düzenlediği "35.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği"ne katılan Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kalan 8 öğrenci, etkinliğin ardından ilçeye döndü.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki millet arasında artık kültürel etkileşimin gerçekleşmeye başladığını söyledi.

Bayram dolayısıyla Suriyeli öğrencilerin İzmir'i görme fırsatı bulduğunu ifade eden Fırat, "Suriyeli öğrencilerimiz, 23 Nisan coşkusunu orada Türk çocuklarıyla kaynaşarak yaşadı. Umarım bu kardeşlerimiz ülkelerine döndüklerinde bizimle ilgili güzel duyguların hafızalarından silmeyecektir" dedi.

Suriyeli öğrenciler ise kendilerine bu imkanın sağlanmasında desteği olan Kaymakam Fırat ve kamp yönetimine teşekkürlerini dile getirdi.

Muhabir: Müslüm Etgü / Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: