Akçakale'ye Top Mermisinin Düşmesi

ŞANLIURFA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı heyeti, Akçakale ilçesinde top mermisinin düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların yakınları ve

ŞANLIURFA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı heyeti, Akçakale ilçesinde top mermisinin düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların yakınları ve olaydan yaralı kurtulanlarla görüştü.

Bakanlığın başlattığı çalışma kapsamında bölgede birkaç gündür saha incelemesi yapan uzman ekipler, bugün merminin isabet ettiği Yenimahalle'deki ev ile yakınındaki diğer evleri ziyaret etti.

Burada bir süre olayda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla ve olaydan yaralı kurtulan vatandaşlarla görüşen heyet, mağdurların verilebilecek hizmetlere ilişkin görüşlerini dinledi.

Reklam
Reklam

Heyetin özellikle çocuklara yönelik özel bir çalışma yürütmeyi planladığı öğrenildi.

Bakanlık heyeti daha sonra top mermisinin isabet etmesi sonucu eşi ile 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin'i, Bolatlar köyündeki taziye çadırında ziyaret ederek, kendisiyle bir süre görüştü.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki heyetin çalışmalarının yarın daha geniş kapsamlı devam edeceğini belirterek, heyete, Bakanlığın koordinasyonu dahilinde Gaziantep ve Malatya gibi çevre illerden uzmanların dahil edileceğini söyledi.

-"75 milyon insan acımı paylaştı"

Görüşmenin ardından taziyeleri kabul eden baba Ömer Timuçin ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye sunulan her türlü destek için yetkililere teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu ifade eden Timuçin, "75 milyon insan sanki benim acımı paylaştı. Sağolsunlar Başbakanımız, Valimiz, devlet büyükleri hepsi ilgilendi, acımızı paylaştılar. Hepsinden Allah razı olsun. Türkiye Cumhuriyeti ve İslam alemine müteşekkirim" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Veli Gürgah - Yasin Dikme / Rauf Maltaş / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: