Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Aksayan Çalışmalar İçin Halktan Özür Diledi

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yeni bir yaz sezonuna girildiği şu günlerde uygulanan projelerin sarkması...

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yeni bir yaz sezonuna girildiği şu günlerde uygulanan projelerin sarkması ve Akçakoca'nın adeta şantiye görünümünde olması nedeniyle halktan özür dilediğini söyledi.

Başkan Albayrak, ilçenin su sorununa köklü çözüm bulmak amacıyla Arabacı Köyü’ndeki bin 500 metreküplük su deposu inşası incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada tüm projelerin beklentilerin aksine yaz günlerine sarktığını bunun da büyük oranda Kamu İhale Yasasından kaynaklandığını bildirdi. Albayrak, “Uygulamaya soktuğumuz projeler için açılan ihalelerin tamamına yakınına itirazlar oldu. Bir itiraz Kamu İhale Yasası esasları gereği bir aydan fazla bir zaman kaybına neden oluyor. Kışı çok ağır ve uzun yaşadık. Çalışmalar baharda başlayacaktı hava koşulları izin vermedi. Bir de yapımcı firmanın hazırlık süreci buna ilave oldu mu süreç uzayıp gidiyor. İşlerimizin çoğunu özellikle sahil bandı birinci etap, Akçakoca Otel, merkez, İnönü Caddesi, Beşyol ve İstanbul Caddesi bağlamındaki yolun yapımını Haziran ayına kadar bitirilmesi üzerine kurmuştuk. Elimizde olmayan nedenlerle yaşanan sarkmadan dolayı büyük bir rahatsızlık duymaktayım ve Akçakoca’da yaşayan herkesten özür diliyorum. Yeni bir yaz sezonu başlangıcında Akçakoca halkının ve esnafının bu durumdan olumsuz etkilendiğinin bilincindeyim. Belediye olarak tüm olanaklarımızı kullanıyoruz. Bu süreci en kısa sürede aşmaya çalışıyoruz. Festival tarihine kadar da yolları ve kaldırım çalışmalarını bitireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Arabacı Köyü’ndeki bin 500 metre küplük su deposu ve Koçullu’dan merkeze çekilen beş yüzlük su isale hattı inşaatında incelemelerde bulunan Albayrak bu iki yatırımın çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Barajın da hizmete girmesiyle Akçakoca ve çevresinin 100 yılık su sorunu çözülmüş olacak. Çok büyük bir neden olmadığı takdirde su kesintisi yaşanmayacak. Müteşebbis firma bir buçuk yıl süresi olmasına karşın depo ve isale hattını eylül sonunda tamamlayacağını belirtiyor. Yukarı mahalle, Hacıyusuflar, Kapkirli ve Hayalim kent bu depodan çekilecek 300‘lük özel bir hatla su alacaklar. Sık sık şikayete konu kesintiler artık olmayacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: