Akçakoca Kesk’ten Gözaltılara Tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)Akçakoca Şubesi üyeleri, sendika önünde düzenledikleri basın açıklamasında, AK Parti hükümetini...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)Akçakoca Şubesi üyeleri, sendika önünde düzenledikleri basın açıklamasında, AK Parti hükümetini ve özel yetkili mahkeme uygulamalarını kınadı. 50 civarında sendikalı emekçinin yer aldığı basın açıklamasında ilk açıklamayı Eğitim-Sen Akçakoca Şubesi Başkanı Ali Kulak yaptı. Kulak, konuşmasında sendika yöneticilerinin, AK Parti’nin özel yetkili mahkemeleri eliyle gözaltına alındıklarını ifade ederek, Eğitim-Sen ve bağlı bulunduğu KESK’in örgütlü güçlerinin hedef alındığını ve siyasi iktidarların baskı ve gözaltı düzenine karşı sendika olarak verdikleri eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir yaşam mücadelesinin baskılanmaya çalışıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

“Sendikalarımıza yönelik gerçekleştirilen şafak baskınlarının hangi amaçla yapıldığı, kamu emekçileri ve kamuoyuna ne tür mesajlar verildiği hepimiz tarafından bilinmektedir” diyen Kulak, polis baskınları ve baskınların biçiminin KESK’i yıpratmaya ve kamuoyunda soru işaretleri oluşturmaya yönelik olduğunu kaydetti.

“Söz konusu korkuların nedeni, 4+4+4 düzenlemesine karşı veli ve öğrencilerimizle birlikte mücadelemizi yükseltmemiz, ciddi bir üye artışı yakalamamız, toplu sözleşme sürecinde KESK’in tutumu ile 23 Mayıs grevini güçlü bir biçimde örgütlememizdir" diyen Kulak, sendikal mücadeleye yönelik bu türden pervasız saldırılara karşı asla susmayacaklarını, sonuna kadar direneceklerini söyledi. Kulak, eğitim ve bilim emekçileri olarak, meşru ve demokratik mücadeleyi sürdürmeye kararlılıkla devam edeceklerini anlattı.

Eğitim-Sen Merkez Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit de konuşmasında, sendikalarının verdikleri haklı ve meşru mücadele ile demokratik ve çoğulcu örgütsel kimliklerinin AK Parti hükümeti ve onun eseri olan özel yetkilerle donatılmış mahkemelerin doğrudan hedefi haline getirilmeye çalışıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Başta 4+4+4 eğitim modeli olmak üzere tüm anti-bilimsel ve demokrasiden uzak iktidar uygulamalarına karşı sokaklarda ve meydanlarda, seslerini ve taleplerini haykıracaklarını söyleyen Ecevit, KESK ve bileşeni sendikaların gözaltına alınan 76 yöneticisinin davalarının yanında olduklarını göstermek için de, ülkenin dört bir yanından gelecek sendika, STK yöneticileri ve duyarlı yurttaşlarla birlikte yarın Ankara Adliyesi önünde olacaklarını sözlerine ekledi.

Akçakoca’ya 3 günlük bir eğitim-öğretim çalıştayı yapmak üzere gelen ve basın açıklamasında yer alan 11 kişilik bir akademik grup da KESK’in eylemine katılarak desteklerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: