Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Ağmil'den Ziyaret

Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı ziyaret etti.

Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ağmil, Türkiye'de üretilen 37 milyar adet ekmeğin yaklaşık 2 milyar adedinin israf edildiğini söyledi.

Ekmek israfının engellenmesi için çalışma yapacaklarını anlatan Ağmil, "Bu israfın yüzde 10'u 150 milyon dolar eder. Bu da 6 tane Düzce Özel İdaresi'nin bütçesine bedeldir. Bu nedenle bu konu çok önemli" diye konuştu.

Albayrak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ekmek israfına yönelik başlatılan kampanyaya büyük destek verdiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Ekmeğin gramajının küçültülmesi konusunda çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Albayrak, "Türk toplumunun tüketimine göre bilimsel bir çalışma yapılması ve ekmeğin bayatlamaması için bir teknolojinin geliştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Soner Şen / Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: