Akçakoca, Yat Kulüplerinin Gözdesi Haline Geldi

Karadeniz'i yerli ve yabancı denizcilere tanıtmak amacıyla İstanbul'dan yola çıkan Marmara Açıkdeniz Yat Kulübü'ne ait 15 yat, Akçakoca'da mola verdi.

Karadeniz'i yerli ve yabancı denizcilere tanıtmak amacıyla İstanbul'dan yola çıkan Marmara Açıkdeniz Yat Kulübü'ne ait 15 yat, Akçakoca'da mola verdi.

Marmara Açık Deniz Yat Kulübü koordinatörü Ali Gündüz, kulüp olarak Karadeniz'i yerli ve yabancı denizcilere tanıtmak üzere yat gezileri düzenlediklerini belirterek, gezilerin, bu yıl içerisinde 6'ncısını düzenlediklerini söyledi.

Daha önce de Karadeniz'e açıldıklarını hatırlatan Gündüz, "Karadeniz'i yat turizmcilerine tanıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışma amatör bir çalışma olup amacımız, yatçılara Karadeniz'in limanlarını tanıtmak. Bizim Karadeniz'de güzel limanlarımız var. 'Buyrun gelin bu limanlarda kalabilirsiniz ve tüm ihtiyaçlarınız karşılanır' diyoruz. Bu amaçla Karadeniz'i yat turizmine açmayı düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul'dan 24 Haziran'da yola çıktıklarını belirten Gündüz, gezilerinin Samsun'a kadar olan kısmında çeşitli limanlara uğrayacaklarını ifade ederek, "Samsun'da mola vereceğiz ve oradan Rize'ye otobüsle gideceğiz. Daha sonra tekrar dönüş yolculuğuna başlayacağız. Bu yolculuk sırasında da giderken uğramadığımız limanlara uğrayarak daha çok liman göstererek, 18 Temmuz'da Ambarlı West İstanbul Marina da gezimizi tamamlayacağız" diye konuştu.

Gündüz, toplamda 50 kişilik bir gezi gurubunun olduğunu dile getirerek, "Burada olan 15 yattan 9'u yabancı, 6'sı da Türk. Almanya, İsviçre, İsrail, Yeni Zelanda ve Avustralya'dan katılım var" ifadesini kullandı.

Akçakoca Deniz ve Yelkencilik Kulübü Başkanı Sıtkı Şengün de, amaçlarının Karadeniz'de açık yelken sporunu tanıtmak olduğu belirtti.

Muhabir: İbrahim Tezel/Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: