Akçakoca'da Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Toprak Mahsulleri Ofisi büyük boyutlara ulaşan ekmek israfını, halkın gündemine taşımak, israfın önlenmesine ilişkin gerekli...

Toprak Mahsulleri Ofisi büyük boyutlara ulaşan ekmek israfını, halkın gündemine taşımak, israfın önlenmesine ilişkin gerekli duyarlılığı sağlamak, ekmek israfını en aza indirmek için, ülke genelinde bir kampanya yürütmektedir. Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisi Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil yürütülmekte olan ekmek israfını önleme kampanyası konusunda bilgi vermek üzere İlçe Kaymakamı Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında israf edilenin aslında çiftçinin alın teri, el emeği, milli servetimiz ve dünyanın birçok bölgesinde açlıktan ölen insanların hakları olduğu ekmek israfı ile milli servetimizin önemli bir kısmının heba edildiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

TMO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir araştırmaya göre ise "Günde 101 milyon adet ekmek üretiliyor, bunun 95 milyon adedi tüketiliyor, 6 milyon adet ekmek ise çöpe atılarak israf ediliyor. Bu israfın yıllık maliyeti ise, 1 milyar 546 milyon TL olarak hesaplanmıştır. Bu israf yapılmasa, bu para ile 80 adet hastane, 500 adet yurt, 500 adet okul ya da 500 km duble yol yapılabilirdi.

Ekmeği alın teri ve veli nimet sayan, ekmeğini her zaman taştan çıkarmayı bilen, ömür boyu ekmek kavgası veren bir kültürün mensupları olarak hepimizin ekmek tüketiminde daha duyarlı olması gerekmektedir. Bu sebeple ihtiyaçtan fazla ekmek alınmaması, artan ekmeklerimizi çöpe atmak yerine, kızartma, tatlı vs. yapımında değerlendirilmesi hususunda halkımızın daha çok hassasiyet göstermesi israfın önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: