Akçakoca'da Su Sayaçlarını Okuma Bedeline Zam Yapılması-AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Ezer:"Akçakoca Belediyesi'nin Su Sayaçlarına Okuma Bedeliolarak 5 Lira Zam Yapması, Adaletsizliktir"

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Ezer, Akçakoca Belediyesi'nin su sayaçlarına okuma bedeli olarak 5 lira zam yapmasının adaletsizlik olduğunu

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Ezer, Akçakoca Belediyesi'nin su sayaçlarına okuma bedeli olarak 5 lira zam yapmasının adaletsizlik olduğunu savundu.

Ezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su sayaçlarına okuma bedeli olarak yapılan zamların adaletli olması gerektiğini söyledi.

Vatandaşın suyu kullandığı ölçüde zam yapılması gerektiğini vurgulayan Ezer, "100-200 ton su tüketen ile 5 ton su tüketen arasında farkın olması gerekir. Bu nedenle Akçakoca Belediyesi'nin su sayaçlarına okuma bedeli olarak 5 lira zam yapması adaletsizliktir" dedi.

Reklam
Reklam

Bu zammın yasal olup olmadığını araştırdıklarını bildiren Ezer, şunları kaydetti:

"Belediyenin yapmış olduğu zam haksızlıktır. Ton başına zam yapılması gerekir. Hiç su kullanmayanlardan 5 lira okuma bedeli alınacak. Örneğin, yazlığa gelenler sadece yazın su kullanıyor. Diğer zamanlarda kullanmıyor. Bunlardan da ücret alınacak. 10 liralık su kullanandan da, 100 liralık su kullanandan da 5 lira okuma bedeli alınıyor. Bu adaletsizliktir. Zammın yasal olup olmadığı konusunda araştırma başlattık."

Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz