Akçakoca'daki Heyelan Riski-Düzce AFAD İl Müdürü Kartal:

Düzce Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Ali Kartal, Akçakoca ilçesinde heyelan nedeniyle yıkılma riski bulunan binaların boşaltılması için

Düzce Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Ali Kartal, Akçakoca ilçesinde heyelan nedeniyle yıkılma riski bulunan binaların boşaltılması için gerekli yazışmaların yapılacağını söyledi.

Heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan binaların bulunduğu Akçakocabey Caddesi'nde inceleme yapan Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caddenin 12 Kasım 1999'daki depremin ardından Bakanlar Kurulu'nca "Afete maruz bölge" ilan edildiğini anlattı.

Hacı Yusuflar Mahallesi'ndeki iki konutun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Kartal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bugün de gerekli incelemelerimizi yaptık. İnşallah Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda gerekli çalışmalar başlatılacak. Yıkılma tehlikesi altında bulunan binaların boşaltılması için Düzce Valiliği, kaymakamlık ve belediye ile gerekli yazışmalar yapılacak.

Buradaki binaların öncelikle kamu hizmetinden men edilmesi gerekmektedir."

Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: