Akçay Barajı Çalışmaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı için 30 Nisan'da ihale düzenleneceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı için 30 Nisan'da ihale düzenleneceğini bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, Sakarya Nehri üzerindeki HES'i hayata geçirdiklerini belirterek, şehre yeni bir baraj kazandıracaklarını kaydetti.

Sapanca Gölü'nün su kaynağı olarak kullanıldığını ancak riskler ve nüfus artışı düşünüldüğünde kentin yeni su kaynaklarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Toçoğlu, şunları bildirdi:

"Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Akçay Deresi üzerine bir baraj kurmayı planladığımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Akçay Barajı'nın ihale tarihi kesinleşti. Sakaryamıza yeni bir baraj kazandırmak üzere 30 Nisan'da ihaleye çıkıyoruz. İnşallah Akçay Barajı'nı kısa sürede tamamlayıp Sapanca Gölü'ne alternatif, kendi cazibesiyle akacak içme suyunu çeşmelere ulaştıracağız. Genel Müdürümüz Rüstem Keleş başta olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: