Akçay: Gümüşhaneliler ekmeğini taştan girişimciler yetiştiriyor

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane'nin dağlık bir coğrafyaya sahip olması...

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane'nin dağlık bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle ekmeğini taştan çıkartan girişimciler yetiştirdiğini söyledi.
GTSO, 14-20 Kasım'da kutlanan 'Global Girişimcilik Haftası' nedeniyle “İçindeki Girişimciyi Harekete Geçir” konulu seminer düzenledi. GTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere GTSO’nun meclis, yönetim kurulu, meslek komiteleri, disiplin kurulu üyeleri, Gümüşhane Genç Girişimciler, Kadın Girişimciler ve Meslek Odası Başkanları katıldı.
GTSO Başkanı İsmail Akçay, dünyada ekonomide söz sahibi olan ülkelere bakıldığında Amerika’nın sermaye gücü, Çin’in ucuz işgücü, Türkiye’nin ise insanında bulunan girişimci ruhunun önemine dikkat çekti. Gümüşhane’nin dağlık bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle ekmeğini taştan çıkaran girişimciler yetiştirdiğini belirten Akçay, kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti. Akçay’ın konuşmasının ardından Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Müdürü Yunus Emre Katrancı, katılımcılara 'girişimcilik' konulu seminer verdi.
Katrancı, 'girişimcilik' kelimesini; ekonomi içerisinde gördüğü fırsatı hayata geçirmek için tüm üretim araçlarını insan kaynaklarını bir araya getiren ve iş yerini açarak mal ya da hizmet üreten kişi olarak değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz