Akçay: Olağanüstü Şeyler Olmadığı Takdirde Turu Geçeceğiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "olağanüstü şeyler olmadığı takdirde turu geçeceklerine inandığını" söyledi. Akçay,...

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "olağanüstü şeyler olmadığı takdirde turu geçeceklerine inandığını" söyledi.

Akçay, UEFA Avrupa Lig 2. Öl Eleme Turu ilk maçında 4-2 kazandıkları Derry City maçının ardından yaptığı değerlendirmede, müsabakanın bekledikleri gibi geçtiğini, ancak ummadıkları savunma hatalarının kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti.

Trabzonspor gibi bir takımın daha organize bir girişim sonrası gol yemesi gerektiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Bir oyuncuya bağlı driplinkler sonrası gol yedik. Bunun dışında takım olarak ikinci ve üçüncü bölgede istedikleri performansı sergileyemedik. Bunda ilk müsabaka ve uluslararası zorluğu olan bir müsabaka olmasına rağmen genel olarak iyi olduğumuz söyleyebilirim. Oyuncularımı kutluyorum. Hatalarımızı şu anda görmüş olmamız önümüzdeki dönem için bize önemli mesajlar verdi. Artık uyumayacağız, takım savunması ve blok savunma ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Takımın genel durumuna bakıldığında çok fazla problem görünmediğini anlatan Akçay, maç kondisyonu ve kuvvet konusunda bazı eksiklerinin olduğunu gördüklerini belirtti. Akçay, genel anlamda istedikleri sonucu aldıklarını söyledi.

Akçay, bu skorun tur için yeterli olup olmadığı sorusu üzerine, “Müsabakadır, her zaman risk vardır. Deplasmanda oynayacağız. Skor sizi her zaman tehdit edebilir. Ama çok olağanüstü şeyler olmadığı taktirde kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Futbol bu, her şey olabilir. İddialı olmak iyidir ama futbol için iddialı konuşmak pek uymuyor.” değerlendirmesini yaptı.

Trabzonspor başında çıktığı ilk resmi maçta iyi bir skor aldıklarına da değinen Akçay, Barcelona ile final oynama hayali için bir başlangıç olmasını diledi. Akçay, “Umarım benin rüyam Trabzonspor’un rüyası olarak gerçekleşir. Buna Tanrı karar verecek” ifadelerini kullandı.

“TAM KOMPAKT YAPIYA HENÜZ ULAŞMADIK”

Takımının tam olarak hazır olmadığını ifade eden Akçay, “Bana göre tam bir kompakt yapıya henüz ulaşmadık. Sahadaki takım görüntüsü, takım görüntüsü verdi ama yüzde 60-70 takım görüntüsü verdi. Bu oran yüzde 80-90’a çıktığında çok daha iyi olacak. Bunun için çalışacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

"TARAFTARIMIZI MAZUR GÖRÜN"

Akçay, maçta Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım aleyhine yapılan tezahüratlarla ilgili bir soru üzerine de bunun herkesin sorunu olduğunu dile getirdi. Tahrik edilme sürecinin geçmesini biraz beklemek gerektiğine vurgu yapan deneyimli hoca, “Taraftarımız ve camiamız uzun süre bu konuda çok tahrik edildi. Hakları yenilen insanların refleksleri vardır ve doğal refleksleri yaparken akıl devreye girdiğinde bunlar alır ve geriler. Benim insanlarımın şu andaki reflekslerini lütfen mazur görün. Benim taraftarım çok akıllı ve iyi insanlardan kurulu. Bir süre sonra o istenilen çizgiye geleceğiz. Biraz sabır lütfen” şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMELERİ

Trabzonspor’un Polonyalı oyuncusu Adrian da maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Adrian, şöyle konuştu: “Bizim beklediğimiz aslında daha iyi bir skordu ama başlangıcı iyi yaptığımız maç. Yediğimiz gollerden sonra sanki dezavantajlı konuma geçtik gibi görünüyor. Bizim yapmamız gereken bundan sonra önümüzdeki maçta ne yapacağımız görmemiz. Yeni bir hoca, yeni bir yönetim, yen bir taktik. Aslında ilk maç için iyi bir sonuç. Birlikte oynadıkça daha iyi olacağımızı düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

Genç savunma oyuncusu Celustka ise 2- 0 öne geçmelerine rağmen konsantrasyon kaybıyla iki gol yediklerini söyledi. Genç futbolcu, takım olarak bu sezon geçen sezona kıyasla daha iyi olacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: