Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği Tesis Kararını Protesto Etti

Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği çalışanları, 1995 yılında kurulan Sultanhisar DSİ ve Sulama Birliği binalarının...

Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği çalışanları, 1995 yılında kurulan Sultanhisar DSİ ve Sulama Birliği binalarının sağlık bakanlığına verilmesini protesto etti. İşletme tesislerinin ellerinden alınarak hastane yapılması için sağlık bakanlığına verilmesinin işletmenin faaliyetlerini durma noktasına getireceğini ve 5 binden fazla çiftçiyi DSİ sulama hizmetlerinden mahrum bırakacağını ifade eden grup, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine ait tesisin geri verilmesini istedi. Toplam 10 bin metrekarelik alandan kendilerine hizmet vermelerine imkan olmayacak şekilde bin 700 metrekare alan bırakıldığını ifade eden Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Yağcı, "Birliğimizin bağlı bulunduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 1995 yılından bu yana 38 köy, belde ve ilçedeki 5 bin çiftçiye hizmet veren binamızın hizmet gücünün artırılmasını beklerken elinden alınmasını istemiyoruz. Bu konuda resmi makamlara başvuru yapmamızın yanı sıra hukuki süreçte başlatılmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği'nin Sultanhisar'da bulunan hizmet binasında toplanan 20'ye yakın çiftçi meclisi üyesinin katıldığı basın toplantısında konuşan Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Yağcı, toplam 10 bin metrekarelik alandan kendilerine hizmet vermelerine imkan olmayacak şekilde bin 700 metrekare alan bırakıldığını ifade etti. Nazilli'nin batısı, Sultanhisar, Köşk, Aydın'ın doğusunu kapsayan ve İsabeyli, Atça, Salavatlı, Umurlu, Tepecik, Çeştepe ve Dalama beldeleri ile bu beldelere bağlı toplam 38 merkezde bulunan 5 binden fazla çiftçiye hizmet götürdüklerini anlatan Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sulama sezonlarının daha verimli geçmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu tesis, birliğimizin bağlı bulunduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğünce 1995 yılında Merkezi Sultanhisar olan Sulama Birliğimiz tüzel kişiliğine tahsis edilmiştir. Birlik üyesi çiftçiye hizmet veren binamızın hizmet gücünün artırılmasını beklerken elinden alınmasını istemiyoruz. Bu konuda resmi makamları bilgilendirme ve devirin iptali ile ilgili çalışmalarımızın yanı sıra hukuki süreçte başlatılmıştır. Birliğimizi, kuruluşundan bu yana hizmet alanına büyük ekonomik ve sosyal değerler kazandırmıştır. İlçenin en büyük kamu tüzel kişiliği olmasına rağmen, hizmetlerini daha da artırma çabası içerisindeyken hizmet alanımızın daraltılması çiftçimizin zararına olacaktır. Birliğimize sadece sosyal tesis alanının bırakılması, kanalet, bakım onarım yapılan atölyelerin hastane yapılması için sağlık bakanlığına devredilmesinin yerinde bir karar olmadığını düşünüyoruz. Hastane yapılmasına karşı değiliz. Fakat burada 5 bin çiftçinin mağduriyeti söz konusudur. İlçede hastane yapımı için başka araziler bulunabilir. Durumun aydınlatılması ve kararın incelenerek yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz"

Reklam
Reklam

ATÇA’DA ÇORAKLAŞMA BAŞLADI

Sulama sahası içerisinde bulunan Atça’da toplulaştırma bölgesine sulama hizmetleri ve sulama tesislerinin yapılamadığından dolayı hizmet vermekte zorlandıklarını vurgulayan Recai Yağcı; şunları söyledi: “Toplulaştırma işlemleri 2002 yılında başlamasına rağmen sulama hizmetleri 2007 yılından beri 2. ve 3. kısımda hiç yapılamamıştır. Aydın Valiliğince birliğimize gönderilen yazıda konuyla ilgili ödenek sıkıntısı yaşanmayacağı belirtilmesine rağmen Özel İdare bütçesinde para ayrılmamasından dolayı maalesef yatırım yapılamamıştır. Bu konuyla ilgili geçen hafta Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na konuyu anlattık ve kendisi de konunun takipçisi olacağını söyledi. Biz, gene önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yazı yazacağız ve Ankara’ya gideceğiz. Sayın valimizin konuyla ilgili hassasiyet göstererek ödenek çıkarılması için yardımcı olmasını istiyoruz. Bu yatırımların yapılmamasından dolayı 2007 yılından beri sulama hizmeti alamayan 4 bin dekarlık alanda çoraklaşma başladı.”

Reklam
Reklam

DEV PANKART ASILDI

Sulama Birliği Çiftçi Meclis üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, Denizli-Aydın Devlet Karayolu kenarında bulunan tesisin önüne ‘İşletme tesislerinin birliğin öz malı olduğunu vurgulayan ve tesislerin çiftçilere verilmesi’ gerektiğini belirten pankart asılarak çiftçilere ve vatandaşlara duyuruldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: