Akçay Yunanlıları Misafir Etti

Akçay Doğa Yürüyüş Grubu’nu Midilli Adası’nda ağırlayan Yunan’lı doğa yürüyüşçüleri bu hafta Akçay’a konuk oldular....

Akçay Doğa Yürüyüş Grubu’nu Midilli Adası’nda ağırlayan Yunan’lı doğa yürüyüşçüleri bu hafta Akçay’a konuk oldular. Program kapsamında Akçay Belediyesi’ni ziyaret eden Yunanlı konuklar Kazdağları’na hayran kaldıklarını belirttiler.

Akçay Beldesi’nde doğa tutkunlarının oluşturduğu Akçay Trekking (Doğa Yürüyüş) Grubu geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’ın Midilli Adası’na giderek Yunanlı yürüyüşçüler ile birlikte adanın dağlık alanlarında yürümüşlerdi. Akçay Doğa Yürüyüşçüleri’nin daveti üzerine bu kez Yunanlı yürüyüşçüler Akçay’a geldiler. Midilli’den gelen Kuzey Ege Adaları Turizm Müdür Yardımcısı Anthoula Vomvourelli ile Midilli Yürüyüş Gurubu Başkanı Theodoros Kavrougenis ve 11 kişilik grup üyeleri ev sahibi Akçay Yürüyüş Grubu Başkanı Faruk Çağlar ile birlikte Akçay Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Akçay Belediye Başkan Vekili Ahmet ile görüşen grup üyelerinin Başkanı Theodoros Kavrougenis, Akçay’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Karşıdan gördüğümüz Kazdağları’nda yürüyerek yakından tanıma fırsatı bulduğumuz için Akçay Belediyesi’ne ve Akçay’lı doğasever dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Akçay Belediye Başkan Vekili Ahmet Elman’da “Yunanistan’ın Midilli Adası ile sıcak ilişkiler içinde bulunuyoruz. Kardeş şehir ilişkileri başta olmak üzere Yunanlı dostlarımızla sık sık görüşüyoruz. Bu seferde doğa yürüşçüsü dostlarımızı Akçay’da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Akçay Doğa Yürüyüş Grubu Başkanı Faruk Çağlar’da önceki hafta Midilli’de çok sıcak bir şekilde ağırlandıklarını belirterek “Bizlerde aynı sıcak ilgi ve misafirperverlik ile Yunanlı dostlarımızı ağırlıyoruz” dedi. Midilli ve Akçay Doğa Yürüyüş Grubu üyeleri ziyaretin ikinci gününde Kazdağları’nın Darıdere bölgesine yürüyüş gerçekleştirdiler.(BT)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz