Akçed Başkanıkılıç'tan Çevresel Uyarı

Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Başkanı Ferda Kılıç, “Akbük tüm doğal niteliklerini hızla yitiriyor”...

Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Başkanı Ferda Kılıç, “Akbük tüm doğal niteliklerini hızla yitiriyor” dedi.

Akbük’ü Akbük yapan değerlerin yavaş yavaş tüketilmekte olduğunu dile getiren Akbük Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ferda Kılıç, “Plansız yapılaşma, deniz kirliliğindeki tırmanış ve ormanlık arazilerin imara açılması bir gelişme olarak gösterilemez. Sahip olduğu doğal güzellikleri ve çevresiyle Akbük Didim ilçesi içinde en çok yıldızı parlayan bir belde iken bu niteliklerini hızla yitirme sürecine girmiştir. Doğal özellikleri ile turizm açısından da yüksek bir potansiyele sahip olan Akbük, içinde yaşanılan dönemde bu özelliklerini de kaybetme riski ile yüz yüze gelmiş bulunmaktadır. Deniz kirliliğinin tırmanışı bu kış faaliyete geçen deniz patlıcanları avcılığı ile daha da hız kazanmıştır. Bilindiği gibi deniz patlıcanları denizi dibinin doğal süpürgesi olarak bilinmektedir. Oysa bu kış aylarında Akbük koyundaki tüm deniz patlıcanları taranmış, yerlerinden koparılarak götürülmüştür” dedi.

Reklam
Reklam

Kılıç, Akbük’ü Akbük yapan niteliklerin yok edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, “İmardaki yapılaşma ise bir başka kanayan yaradır. Akbükü çepeçevre saran ormanların ve makiliklerin yok edilerek bu alanların imara açılması sonucunda ortaya çıkan çirkin manzara yerli yabancı herkesin tepkisine neden olmaktadır. Gelişme, sahip olunan niteliklerin korunarak öne çıkartılması yolu ile olursa bir değer ifade eder. Akbükü Akbük yapan nitelikleri yok ederek Akbük`ü geliştiremezsiniz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: