Akdağ: "Sağlıkçı alımı devam edecek"

ADIYAMAN (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin yılan ve akrep serumu üreten tek merkezi Vetal'i gezerek, bu tür yatırımların Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Adıyaman Valisi Halil Işık ile birlikte serum üretim merkezini gezerek, yetkililerden bilgi alan Bakan Akdağ, akrepleri dikkatle izledi. Tesisi gezen Akdağ, bu tür yatırımların Türkiye ve özellikle bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tür tesisleri açmanın yanında devamlılığının ilgili uzmanlarca sürdürülmesi çok önemlidir. Bu tesisi inşa eden yatırımcıları kutluyorum" dedi. Vetal'i ziyareti sonrası Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) sosyal tesislerine geçen Bakan Akdağ, burada kaymakamlar, kurum müdürleri ve sağlık müdürlüğü personelinin katıldığı bir toplantı yaparak sağlık konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Bakan Akdağ, toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, sağlık alanında yeni personel alımı yapılacağı müjdesini vererek, "Hem devlet memuru, hem sözleşmeli, hem de vekil olarak bu sene çok sayıda eleman istihdam ettik ve bundan sonra da edeceğiz. 2007 yılı sonu itibariyle 30 binin üzerinde sağlık personeli istihdam etmiş oluyoruz. Bu rakam, geçmiş dönemlerle kıyaslandığında gerçekten ciddi bir sayıdır. Sağlık çalışanları birkaç yıl içersinde kamu ve özel sektörlerde paylaşılamayan elemanlar olacak. Bunun ipuçlarını özellikle hemşirelerde şimdiden görüyoruz. Biz, kadro açtığımızda özel sektörden hemşirelerin bize gelişi, bizden özel sektörlere gidişi nedeniyle bir personel rekabeti oluştu. Önümüzdeki yıllarda sağlık eğitimi almış olan personel, daha kolay iş imkanlarına kavuşacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hastanelerdeki bebek ölümleri ile ilgili olarak ise Bakan Akdağ, "Rakamlara baktığımızda geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak biçimde olumlu gelişmeler içerisinde olduğumuzu ifade edebilirim. Kuşkusuz ki daha yapacak çok işimiz var. Hem hastanelerde hem de sahada çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.