Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ndeki Hekim Açığı Vatandaşı Mağdur Ediyor

Yozgat’ın Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde hekim açığı vatandaşları mağdur ediyor. Hastanede görev yapan 5 pratisyen hekim’in...

Yozgat’ın Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde hekim açığı vatandaşları mağdur ediyor.
Hastanede görev yapan 5 pratisyen hekim’in TUS sınavını kazanıp ilçeden ayrılmasıyla 112 acil servisinde ve hastane acil polikliniğinde görev yapan 2 pratisyen hekim kaldı. Bu nedenle 112 acil servisinde nöbete başlayan uzman hekimler 24 saat nöbet tutup 48 saat yasal dinlenme haklarını kullanınca poliklinikler muayene olmak için bekleyen vatandaşlarla doldu.

Vatandaşlardan Mahmut Yıldırım (61), yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki köyden muayene olmak için geldiğini fakat saatlerce beklemek zorunda kaldığını söyledi. Yıldırım, “Sabah köy minibüsleri ile ilçeye hastaneye geldim. Benim muayene olacağım doktorun izinli olduğunu söylediler. Şimdi ben ne yapacağım. Kullanmam gereken ilaçlarım var ve yazılması da gerekiyor. Ben şeker hastasıyım, ayrıca başka sağlık sorunlarımda var. Şuan sadece ben değil hastaneye gelen vatandaşların hepsi aynı durumda yetkililerimizden yardım istiyoruz.” dedi.
Bazı hasta yakınları ise “burası Bekir Bozdağı’ın memleketi değil mi? Bizim vekilimiz değimli Akdağmadeni gibi bir yerde hastamıza bakacak bir doktor bulamayacaksak kime ne diyelim.”diye tepkilerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: