Akdağmadeni İlçesinde 25 Kişi Tyçp’de Kura İle İş Sahibi Oldu

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 25 kişi İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında kura çekerek iş...

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 25 kişi İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında kura çekerek iş sahibi oldu.

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Özel İdare Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü TYÇP kapsamında Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görevlendirilmek üzere yapılan 25 kişilik iş çağrısına 69 kişi müracaat etti. İşe göre müracaat sayısı fazla olunca Akdağmadeni Kız Meslek Lisesi'nde kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde isimi çıkan gençler sevinirken, çıkmayanlar üzüldü. Kurada ismi çıkan 25 kişiden 24’ü köy okullarında görevlendirilirken, sadece bir kişi ilçe merkezindeki bir okulda görev yapacak.

Reklam
Reklam

TYÇP’nin Türkiye genelinde uygulanan bir proje olduğunu belirten Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, “Geçici çalıştırılmak üzere 1’i ilçemize, 24’ü civar köylerde çalıştırılmak üzere işçi alımı yapıldı. Başvuru ve işe almada herhangi bir torpilin söz konusu olmaması için kuralar noter huzurunda çekildi. İsmi çıkanlar, Özel İdare Müdürlüğü'nün belirlediği alanlarda istihdam edilecek. Amacımız bu tür projelerle daha fazla işsize iş imkanı sağlamaktır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: