Akdağmadeni’nde Elektrik Akımına Kapılan 2 İnek Kesildi

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinde 2 büyükbaş hayvan, meradan dönüş yolunda elektrik akımına kapılınca murdar olmaması için...

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinde 2 büyükbaş hayvan, meradan dönüş yolunda elektrik akımına kapılınca murdar olmaması için kesildi.

Akdağmadeni İstanbuloğlu Mahallesi Mevlana Caddesinde hayvancılık yapan Muzaffer Özalp adlı vatandaş, hayvanlarının mera dönüşü elektrik akımına kapıldığını ve murdar olmaması için kestiklerini söyledi. 40 büyükbaş hayvanı bulunduğunu ve bu hayvanların sürekli meralara otlamaya çıktığını belirten Özalp, “Hayvanlarım dün çoban kontrolünden otlaktan dönerken hayvanlar elektriğe kapıldı, çobanın ve çevredeki komşuların hayvanlar ölüyor demesi üzerine bende oraya koştum. Birbirine değen hayvanlara bir şeyler oluyordu, hayvanları oradan güçlükle uzaklaştırdık ancak ikisi elektrik akımına kapılarak yere yığıldı. Biz de yine komşularımızın yardımıyla ikisini de mundar olmaması için kestik” dedi.

Reklam
Reklam

Özalp, elektrik tellerinin dün saat 14:00 sıralarında koptuğunu komşularından öğrendiğini belirterek, “Teller saat 14:00’de kopuyor benim hayvanlarım ise meradan saat 18.45-19.00 gibi yaylımdan dönüyor. Arada 4 -5 saat var. Burada hayvanlarda değil de insanlarda ölebilirdi. Olay sonrası Akdağmadeni ÇEDAŞ Müdürlüğüne giderek yetkililerle görüştüm. Yetkililerden aldığım ’İlçede bulunan 5 bin elektrik direğinin hangisini takip edelim. Arıza yapan veya kopan tellerin önüne bekçi mi dikelim’ cevabı beni şok etti. ÇEDAŞ ilçedeki 25 bin aboneyi takip edip faturasını bir gün geciktireni anında elektriğini kesiyor da neden arızayı, kopan teli yapmıyor. Burada bir çocuk ölseydi bunun hesabını kim verecekti. Bu kadar sorumsuzluk olamaz” diye konuştu.

Ölen ineklerin değerinin 14 bin TL olduğunu ifade eden Özalp, “Durumu polise de bildirdim. ÇEDAŞ görevlileri gelip tutanaklarını da tuttular. Ben zararımın ödenmesini istiyorum. Aksi takdirde mahkemeye başvurarak hakkımı mahkemede arayacağım” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÇEDAŞ Akdağmadeni Şube Müdürü Şahin Gündüzlü ise olayın olduğu gün ekiplerinin 3 dakikada olay yerine ulaştıklarını belirterek, “Ancak orada hayvan sahipleri ve çevredeki insanların aşırı tepkisi üzerine personelimiz işini yapamamış ve 5 saat elektrik verilememiştir. Ekiplerimiz olayla ilgili olarak gerekli tutanakları tuttu. Şirketimiz hayvan sahibini mağdur etmeyecek, zararını karşılayacaktır. Olay doğal bir olaydır, olay günü hava yağmurlu ve rüzgarlıydı. Aşırı rüzgardan dolayı tel kopmuş ve bu üzücü olay gerçekleşmiştir. Hayvanların küpe numaraları ve bilirkişi raporuna göre, vatandaşın zararı ÇEDAŞ tarafından karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz