Akdağmadeni’nde Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Kızılay tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.Kızılay İç Anadolu Bölgesi Kan Toplama Merkezi...

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Kızılay tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Kızılay İç Anadolu Bölgesi Kan Toplama Merkezi tarafından Akdağmadeni saat kulesi önünde başlatılan kampanyaya Türk Kızılayı Akdağmadeni ilçe başkanı Ömer Aydoğmuş’da kan bağışı yaparak destek oldu. Akdağmadeni ilçesinde başlatılan kan bağışı kampanyasının üç gün süreceğini belirten İç Anadolu Bölgesi Kan toplama Merkezi Doktorlarından Sedat Başara, “ Kızılay, Türkiye’nin kan ihtiyacının birçoğunu karşılamaktadır ve ileri zamanlarda da tamamını karşılayacaktır. 6 kişilik ekibimizle 3 gün boyunca yapılan kan bağışlarını alacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Bağışta bulunacak vatandaşlarımızın kan değerlerini kontrol ederek, bulaşıcı hastalıklar ilgili tahlilleri yapılarak, hastalık durumunda bağışçıya dönülerek uygulanması gereken tedaviye yönlendirildiğini ifade eden Başaran, “Kan üretilemeyen ve kaynağı insan olan tek ilaçtır” diye konuştu.

Düzenli olarak kan vermek isteyen vatandaşların kan verme periyodu üç ayda bir kan bağışında bulunabileceklerini vurgulayan Türk Kızılayı Akdağmadeni ilçe Başkanı Ömer Aydoğmuş,"Bu gün sağlıklı olan bir insana, yarın geçirdiği bir kaza sonucu kan gerekebilir ya da yakınlarından birine kan lazım olabilir. Bu nedenle 'kan ver, hayat bul' diyerek vatandaşlarımızı bu kampanyaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: