Akdağmadeni’nde Satranç Turnuvası Düzenlendi

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde satranç turnuvası düzenlendi.Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Yozgat İl temsilciliği ile Akdağmadeni Gençlik...

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde satranç turnuvası düzenlendi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Yozgat İl temsilciliği ile Akdağmadeni Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü tarafından satranç turnuvası düzenlendi. Akdağmadeni Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda yapılan turnuvaya 60 öğrenci katıldı. Çekişmeli anlara sahne olan turnuvada velilerde heyecanla çocuklarını takip etti. Türkiye Satranç Federasyonu Akdağmadeni İlçe Temsilcisi Ahmet Yaşar, satranç oyununu insanın hızlı düşünme ve hızlı karar verme yeteneğini artırdığını belirterek, “Düzenlediğimiz bu turnuvada öğrencilerimiz kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel doğru kararlar alabilmeye kabiliyetlerinin farkına varıyor. Amacımız lisanslı sporcu yetiştirerek Türkiye Sıralamasında ilimizin ismini 1’inci sıralara yazdırmaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Yaşar, turnuvada dereceye giren öğrenciler il genelinde düzenlenecek ve 2 gün sürecek olan Valilik Kupası için yarışacaklarını sözlerine ekledi.

Akdağmadeni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yüksel Çalışkan, Gençlere yönelik yaz spor okullarının hazırlıkları içerisinde olduklarını söyledi. Çalışkan, Yozgat’ta düzenlenecek Valilik Kupasında ilçemizi Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Yiğit, Anadolu Öğretmen Lisesinden ise Halit Batur ve Muhammet Salman temsil edecek dedi.

Turnuva sonunda, Turnuvaya katılan ve dereceye giren öğrencilere tişört ve madalyaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: