Akdağmadeni’nden Yurt Dışına Bağlama Gönderiyor

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinde 15 yıldır bağlama çalıp müzisyenlik yapan Özkan Yüksel (24) çaldığı bağlamaları kendi...

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinde 15 yıldır bağlama çalıp müzisyenlik yapan Özkan Yüksel (24) çaldığı bağlamaları kendi üretiyor.

Ürettiği bağlamaların büyük çoğunluğunu gurbetçiler vasıta ise ile Avrupa'ya gönderen Yüksel, ayda 5 bağlama üretebildiğini, bazı bağlamaların ise üretiminin 1 ayı bulduğunu söyledi.

15 yıl önce bağlama çalmak için uğraş veren ve bağlama çalıp küçük yaşta müzisyenlik yapmaya başlayan Yüksel, beş yıl önce bir atölye kurup kendi bağlamasını kendisinin yapmaya başladığını belirterek, “Önce kendim için yaptığım bağlamaların sayısı fazla olunca satmaya başladım. Şimdi ayda ortalama 5-6 bağlama yapabiliyorum. Ağacına göre ve büyük ve küçüklüğüne göre bazen bir bağlama için bir ay uğraştığım oluyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih ettiğini ifade eden Özkan Yüksel, “Bağlama yapmada kullanılan ağaç çok önemlidir. İyi bir bağlama 5-6 yıl kurumuş bir dut ağacından ortaya çıkıyor. Bağlamaları ağırlıklı olarak yurt dışına, gurbetçilerin yoğun olduğu ülkelere gönderiyorum. Onlar yazın izine geldikleri zaman bağlamalarını buradan alıp gidiyorlar. Başta Almanya, Avusturya, Hollanda ve Fransa olmak üzere yurt dışındaki gurbetçilerimiz alıyor. Yurt içinden de gelen talepler doğrultusunda bağlama üretiyorum" diye konuştu.

Yüksel, bağlama çalmaya merakı olanların arızalanan veya kırılan bağlamalarını da tamiratını yaptığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: