Akdardağan: Perakende Yasası Biran Önce Çıkmalı

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin Perakende Yasası’nı...

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin Perakende Yasası’nı biran önce çıkarması gerektiğini söyledi.

Akdardağan, yaptığı açıklamada, alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısının plansız artmasının esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, “Bu sebeple her gün birkaç esnaf kepenk kapatıyor.” dedi.

Gelişmiş ülkelerde perakende sektörünün yasal bir düzenlemeyle disiplin altına alındığını belirten Akdardağan, şunları kaydetti: “ABD'de, küçüklerin korunması amacıyla toptancı ve dağıtımcıların tüm işletmelere aynı fiyattan satış yapmaları zorunlu. Bizde ise Anayasa gereği korunması gereken küçük esnafa daha pahalı, çoğu yabancı olan büyük firmalara ise daha ucuza ürün satılıyor. ABD'deki kanun bizde de uygulanmalıdır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akdardağan, perakende yasasının hazır olmasına rağmen hala bekletildiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Bazı mağazaların vitrininde yılın 365 günü indirim tabelası bulunuyor. Yılın 365 günü indirim olmaz. Ürünün normal fiyatına 'indirimli' diye etiket koyanlar halkı yanlış yönlendiriyorlar. Bu da aşırı tüketime ve çok sayıda aile sorunlarına neden oluyor. Oysa ülkemizin tasarruf oranları tarihinin en düşük seviyelerine ulaştı. Bu nedenle indirimlerin tarihi belirlenmeli ve meslek odalarının izni alınarak, yaz ve kış sezonu olmak üzere yılda sadece iki kez indirim yapılmasına izin verilmelidir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: