Akdemir'den hükümete suçlama

ANKARA (İHA) - Anavatan Partisi (ANAP) Iğdır Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dursun Akdemir, Devlet Bakanı Ali Babacan ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un yurt dışında aranmak istenmesini 'nezaketsiz ve aşağılayıcı hareket' olarak nitelendirdi. Dursun Akdemir, hükümetten, Türkiye Cumhuriyeti'nin kırılan onurunu düzeltecek karşı hareketler beklediklerini söyledi.

Parlamentoda bir basın toplantısı düzenleyen Akdemir, AKP'yi iktidarda 5 yılını doldurmasına rağmen 'basiretsizlik, bilgisizlik ve beceriksizle suçlayarak, yanlı yönetim izlediğini öne sürdü. TBMM'de oluşturulan Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu ile TBMM, sivil toplum örgütleri, RTÜK, üniversiteler, ilgili kamu kuruluşları ve basının katılımıyla oluşturulan Şiddeti Önleme Platformu'nun şiddetin nedenleri ve çözüm önerileriyle ilgili raporlarının dikkate alınmadığını ifade etti.
Akdemir, 2004 yılında hükümete sunulan raporların dikkate alınmadığını belirterek "2005 ve 2006 yıllarında ortaya çıkan şiddet olaylar bu düzeye gelmezdi. Bu raporların neden dikkate alınmadığı konusunda açıklama bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akdemir, 17. Eğitim Şurası'nda alınan kararların yansız olmadığını, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in toplantıları emir ve komuta zinciri içinde yürüttüğünü iddia ederek, bazı öğretim üyeleri ve sendikaların isabetli kararlarının tavsiye kararlarına yansımadığına işaret etti. "Sayın Bakan'ın öğretmenleri hostes yapmasını kınıyoruz" diyen Akdemir, "Bakalım, Bakan, eli öpülesi öğretmenlerden özür dileyecek mi?" diye sordu.

Hükümetin, Kıbrıs, Irak ve AB konularında teslimiyetçi politikalar izlediğini anlatan Akdemir, şöyle konuştu: "Hükümetin uyguladığı basiretsiz dış politika yüzünden Devlet Bakanı Ali Babacan, Danimarka gümrüğünde polis tarafından aranmak istenmiştir. Böylece AB'ye girmeye çalışan Türkiye Cumhuriyeti'nin onuru kırılmış, aşağılanmıştır. Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun komutanımızın ABD'de meslektaşına yapacağı ziyaret sırasında ceketinin çıkarılarak üstünün aranmak istenmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin aşağılanması ve Türk ordusunun direncinin kırılması için yapıldığını anlamamak saflık olur. Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa'da resmi görevli bir bakanına, ABD'de resmi görevli Türk Ordusu komutanına karşı yapılan nezaketsiz ve aşağılayıcı hareketi şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz."
"Buna karşı hükümetimiz hangi eylemde bulunmuştur?" diye soran Akdemir, "Hükümetten, Türkiye Cumhuriyeti'nin kırılan onurunu düzeltecek karşı hareketler bekliyoruz. Sayın Saygun Paşa'nın duyarlılığını sayın Babacan neden gösteremedi?" diye konuştu.

Reklam
Reklam