Akdeniz Belediyesi Çalışmalarını Sürdürüyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, belirledikleri plan ve programlar dahilinde ilçede asfalt ve yol, park...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, belirledikleri plan ve programlar dahilinde ilçede asfalt ve yol, park ve bahçeler, gıda denetimleri ve çöp toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri ve Park-Bahçeler müdürlüklerinin, belli bir program dahilinde ilçe sınırları içindeki mahallelere yönelik hizmet ve çalışmaları koordinasyon içinde sürüyor. Bu kapsamda fen işlerine bağlı ayrı ekipler, farklı mahallelerde asfalt kaplama ve yama, yeni yol açma, kilit taşı ve bordür döşeme, ızgaralara beton dökümü, metruk bina yıkımı ve moloz alınması gibi çalışmaları eşgüdüm içinde sürdürüyor. Ekipler, Karaduvar 65182 sokağı asfaltladı. Ekiplerin sonraki durağı ise Dikilitaş, Şevket Sümer, Çay ve Güneş mahalleleri olacak.

Reklam
Reklam

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de tüm park ve yeşil alanların genel temizliği ve yenilenmesi, parklardaki çocuk oyun gruplarının bakım, onarım ve boyanması, belediyeye ait fidanlıkta yazlık ve kışlık mevsimlik çiçeklerin üretimi ve dikimi, araç sürücüleri ve yayalar için risk yaratan ağaçların budanması, çimlerin biçimi ve sulama çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı içinde halk sağlına yönelik riskleri ortadan kaldırmak için fırın, patiseri, lokanta, kasaplar ile gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. İşyerlerini denetleyen ekipler, buralardan aldıkları gıdalara ait numuneleri kontrol için ilgili sağlık kuruluşlarına gönderiyor. Halkın sağlığıyla oynadığı tespit edilen, hijyen ve temizlik kurallarına uymayan işyeri sahiplerini uyaran ekipler, ilgili yasalar çerçevesinde gerekli işlemleri yerine getiriyor.

Temizlik İşleri ekipleri de ilçe sınırları içindeki 57 mahalleden, günde 350 ila 400 ton arasında çöp topluyor. Ayda yaklaşık 12 ton geri dönüşümü mümkün atık da toplayan ekipler, kent ekonomisine önemli bir katkıda bulunuyor. Yine kentin temizliğinde kullanılmak üzere yeni çöp konteynırı alarak cadde, bulvar ve sokaklara yerleştiren ekipler, yıkama aracıyla kirlenen ve koku yayan konteynırların iç-dış temizliğini yaparak bakteri, mikrop ve haşere oluşumuna karşı ilaçlı sıcak suyla dezenfekte ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz