Akdeniz Belediyesi Halk Toplantılarına Devam Ediyor

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları için ilçe sınırlarında uygun alanlar...

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları için ilçe sınırlarında uygun alanlar olmasına ve kapalı spor tesisi yapılması için ücretsiz bir alan göstermelerine rağmen tesisin yapılmadığını söyledi.

Akdeniz Belediyesi'nin geçen 3 yıllık süreci değerlendirdiği ve kalan 2 yılda hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattığı, vatandaşların da talep ve şikayetlerini dile getirdiği 'mahalle halk toplantıları', Şevket Sümer, Güneş ve Hal Mahallerinin ardından Gündoğdu Mahallesi'nde devam etti. Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, BDP İl Başkanı Musa Kulu, BDP Akdeniz İlçe Başkanı Emin Uslu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıya, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Başkan Türk, Akdeniz Belediyesi'ni 2004 yılında kuruş borcu olmadan devrettiklerini, ancak 2009 yılında borç içinde bir belediyeyi geri devraldıklarını belirtti. İller Bankası'nın, borcu nedeniyle belediyenin gelirinin önemli bir bölümüne el konulduğunun altını çizen Türk, "Akdeniz Belediyesi borçlanacak bir belediye değildir. Akdeniz, kendi geliri kendisine yeten bir belediyedir. Fakat bir de Akdeniz'e bağlanan 8 beldeden gelen borçlar var. Akdeniz Belediyesi'ni, kendisinin ve bağlanan belediyelerin borçlarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon lirayı aşan bir borçla devraldık. Bize, '6 ay içinde belediyenin kapısına kilit vurup kaçarsınız' dediler; 'bu borçlarla belediyeyi yönetmeniz mümkün değil' dediler. Fakat halkımızın desteği ve bize olan güveniniz sayesinde zor olanı başardık" dedi.

Halkın, kendilerinin olan paranın nereye harcandığını bilme hakkı olduğuna vurgu yapan Türk, "Bizler buraya hizmet ve projelerimizi anlatmanın yanında, yapamadıklarımızı da sizlere nedenleriyle birlikte açıklamaya geldik. Demokratik ve katılımcı yönetim anlayışıyla gelir ve gider kalemlerini sürekli sizler ve basının dikkatine sunduk" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

2013 yılında Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları'na da değinen Türk, ilçe sınırlarında uygun alanlar olmasına ve kapalı spor tesisi yapılması için ücretsiz bir alan göstermelerine rağmen tesisin yapılmadığını söyledi. Türk, Eğitim Destek ve Kültür Evleri, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, yeni park ve yeşil alanlar, kültürel ve sosyal etkinlikler, asfalt, yol, kaldırım gibi belediyenin 3 yılda hayata geçirdiği hizmet ve projelerden de kısaca bahsetti.

Konuşmaların ardından başkan yardımcıları ve birim müdürleri, mahallelere sunulan hizmetleri slayt eşliğinde anlattı. Sunumların ardından mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi'nin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirerek, öneri, istek ve şikayetlerini ifade etti. Ancak eleştiriler özellikle Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'nin sorumluluk alanına giren noktalarda yoğunlaşınca Başkan Türk, sorunların çözümü için en yakın zamanda ilgililerle görüşeceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: