Akdeniz Belediyesi halkla buluşuyor

Geleneksel hale gelen mahalle halk toplantıları yeniden başladı

Akdeniz Belediyesi’nin, ilçe sınırları içinde bulunan 56 mahallede düzenlediği mahalle halk toplantıları başlıyor. İlk toplantı 21 Mayıs 2012 Pazartesi (bugün) Şevket Sümer Mahallesi’nde yapılacak. Akdeniz Belediyesi’nin 3 yılda imza attığı hizmet ve projelerin anlatılacağı toplantılarda yurttaşların görüş, öneri ve eleştirileri de mahallinde dinlenecek.

Akdeniz Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Mahalle Halk Toplantıları’ yeniden başlıyor. Akdeniz’in 56 mahallesinde yapılacak toplantılar ilk etapta belirlenen 10 mahallede düzenlenecek. Açık alanda saat 19:00’da başlayacak toplantılar dizisine, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP il ve ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, danışmanlar ve birim müdürleri katılacak. Başkan Türk’ün açılış konuşmasının ardından birim müdürleri, hizmetlerini sine-vizyon yardımıyla anlatacak. Daha sonra ise mahalle sakinleri, soru, görüş, öneri ve eleştirilerini belediye yönetimine yöneltecek. Bugün saat 19:00’da Şevket Sümer Mahallesi’nden başlayacak mahalle toplantıları dizisinin ilk ayağı, 8 Haziran 2012 Cuma günü Siteler Mahallesi’nde sona erecek. Kalan 46 mahallede yapılacak toplantılara ait program da yakın zamanda belirlenecek.

Reklam
Reklam

‘Yurttaşlarımızın fikirleri bize yol gösterecektir’

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Mersin’de, demokratik, katılımcı ve çağdaş yönetim anlayışı ile her fırsatta yurttaşlarla buluştuklarını vurguladı. Geçmişte de sık sık halka gittiklerini, sorun ve önerileri mahallinde dinlediklerini belirten Türk, “Halkımıza 3 yıl önce verdiğimiz, ‘kentimizi de kentimizi de birlikte yöneteceğiz’ sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Tepeden dayatmacı, 'ben yaptım oldu' şeklindeki anlayışa son verdik. Her hafta Çarşamba günü merkez binada başkanlık makamında düzenlediğimiz halk gününün yanı sıra her fırsatta mahallelerimizi de ziyaret ederek halkımızla bir araya geliyoruz” dedi. “Yurttaşlarımızın fikir ve eleştirileri bizlere yol gösterecektir” diyen Türk, “Halk toplantılarında, geride kalan 3 yılda yaptığımız hizmetlerle birlikte, yapamadıklarımızın da özeleştirisini, gerekçesini anlatacağız. Yurttaşlarımız da her türlü soru, şikâyet ve eleştirisine yanıt bulabilecek. Çünkü Akdeniz'in sorunlarının çözümünün, yönetime halkı da katan bir felsefe ve anlayışla mümkün olabileceğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Halk toplantılarının ilk dizisi 10 mahalleyi kapsayacak.Öte yandan, bugün başlayıp 8 Haziran’da sona erecek olan mahalle halk toplantılarının ilk etabında ziyaret edilecek mahalleler ve toplantı yerleri sırasıyla şöyle:

21.05.2012 Pazartesi: Şevket Sümer Mahallesi (Barış Parkı)

23.05.2012 Çarşamba: Güneş Mahallesi (Sosyal Tesisler)

25.05.2012 Perşembe: Hal Mahallesi

27.05.2012 Pazar: Gündoğdu Mahallesi

29.05.2012 Salı: Özgürlük Mahallesi

31.05.2012 Perşembe: Çilek Mahallesi (Sosyal Tesisler)

02.06.2012 Cumartesi: Çay Mahallesi (Sosyal Tesisler)

04.06.2012 Pazartesi: Karaduvar Mahallesi

06.06.2012 Çarşamba: Kaso Mahallesi

08.06.2012 Cuma: Siteler Mahallesi

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: