Akdeniz Belediyesi Mahallelerde Kreş Açtı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, iki mahallede kreş açtı. Kreşlerde annelere de ‘Okuma-Yazma, Aile ve...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, iki mahallede kreş açtı. Kreşlerde annelere de ‘Okuma-Yazma, Aile ve Kadın Sağlığı’ eğitimleri veriliyor.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir ilke daha imza atan belediye, Çay ve Çilek Mahallelerinde 4-8 ve 3-6 yaş grubundaki miniklere ayrı sınıflar halinde bakım ve okul öncesi eğitim veren kreşleri hizmete açtı. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çay Mahallesi Sanat Atölyesi bünyesinde hizmete açılan kreşte 55 çocuk eğitim alırken, mahalle sakinlerinden de 111 anne, kreşte ‘Aile Eğitimi, Okuma-Yazma, Kadın Sağlığı, El Nakışı ve Takı-Tasarım’ alanlarında sunulan eğitim atölyelerine katılıyor. Hafta için her gün olmak üzere sabah ve akşam 2 ayrı gruba hizmet verilen kreşte, 4 ve 8 yaş grubundaki çocuklar, çeşitli eğitim materyalleri aracılığıyla eğlenceli saatler geçiriyor. Kreşte miniklere, okul öncesi eğitimin yanı sıra, boyama ve süsleme gibi çeşitli materyaller aracılığıyla el becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim de veriliyor. Çilek Mahallesi’nde de Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 3-6 yaş grubundaki çocuklara bakım ve eğitim hizmeti verilirken, Güneş Mahallesi’nde ise annelere ve anne adaylarına ‘anne ve çocuk sağlığı’ konularında eğitimler sunuluyor.

Reklam
Reklam

Çay, Çilek ve Güneş Mahallesi sakinlerine böylesi bir hizmeti sunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Akdeniz’in ilkler ve yeniliklerle anılan bir belediye olmaya devam edeceğini ifade etti. Akdeniz’in kenar mahallelerinde yaşayan halkın ihtiyaç duyduğu, ancak geçmişte ihmal edilen hizmet ve projelerinin süreceğini kaydeden Başkan Türk, “Kreş hizmetimiz de bunlardan sadece birisidir. Kreşlerde verilen eğitimler, çocuklarımızın kendisini ifade edebilen, özgüveni yüksek, yaratıcı, paylaşımı bilen, estetik duygusu kazanmış ve başkasının haklarına saygı gösteren bireyler olmaları açısından çok anlamlıdır. Yine eğitmenlerin verdiği okul öncesi eğitim de minik çocuklarımızı ilköğretim çağına hazırlayacak önemli bir basamaktır. Çay, Çilek ve Güneş mahalleleri sakinlerinin ilgisi, ne kadar doğru ve yerinde bir hizmet verdiğimizin ispatıdır. Kreşe başvuran kadınlara, meslek ve el becerilerini geliştirici eğitimler verilmesi de ayrıca çok anlamlıdır. Zira bu sayede kadınlar, ürettiklerini satarak, aile bütçelerine de katkı sunma fırsatı elde ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: